Csirke Bicol Express, gazdag kókusztejjel, chili paprikával tálalva

Csirke Bicol Express

A Bicol Express egy híres indiai étel, amely a Bicol régióból származik. Az étel eredetileg sertéshússal készült, de a csirke változat is népszerűvé vált. A Bicol Express kókusztejjel, chili paprikával és fűszeres zöldségekkel készül, és az egyik legismertebb indiai étkezés, amely az ország délkeleti részén terjedt el. Történeti háttér: A Bicol Express nevét a régió vasúti vonaláról kapta, mivel az étel annyira erős és csípős, mint egy gyorsan haladó vonat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkemell vagy comb)
400 ml Kókusztej
2 db Pirospaprika
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Piros chili paprika
1 db Kalamansi (vagy lime)
500 ml Halászlé alap (vagy víz)
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csipet
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst kockázd fel, és egy tálban locsold meg a lime vagy kalamansi levével, majd tedd félre, hogy a hús átjárja a citrusos íz.

    A citrus leve segít a hús frissességének megőrzésében és kiemeli az étel ízeit.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze. A chili paprikákat vágd karikákra, és távolítsd el a magokat, ha enyhébb ízre vágysz.

    Ha a csípős ízeket kedveled, akkor a chili magjait is hagyd benne, így erősebb ízt kapsz.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagyma és fokhagyma lassú pirítása mélyebb ízeket ad a Bicol Express-nek.

    4

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a csirkehús ne legyen túl pirított, hogy ne száradjon ki.

    5

    Ezután add hozzá a piros paprikát és a chili paprikákat, majd keverd össze.

    A paprikák a színt és az ízt is gazdagítják, és a chili a szükséges fűszerességet biztosítja.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a halászlé alapot, majd keverd jól össze. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kevés vízzel hígíthatod.

    7

    Sózd, borsozd ízlés szerint, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiemeli a Bicol Express gazdag ízvilágát.