A csirkehúst kockázd fel, és egy tálban locsold meg a lime vagy kalamansi levével, majd tedd félre, hogy a hús átjárja a citrusos íz.
A citrus leve segít a hús frissességének megőrzésében és kiemeli az étel ízeit.
A hagymát vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze. A chili paprikákat vágd karikákra, és távolítsd el a magokat, ha enyhébb ízre vágysz.
Ha a csípős ízeket kedveled, akkor a chili magjait is hagyd benne, így erősebb ízt kapsz.
Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
A hagyma és fokhagyma lassú pirítása mélyebb ízeket ad a Bicol Express-nek.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Ügyelj arra, hogy a csirkehús ne legyen túl pirított, hogy ne száradjon ki.
Ezután add hozzá a piros paprikát és a chili paprikákat, majd keverd össze.
A paprikák a színt és az ízt is gazdagítják, és a chili a szükséges fűszerességet biztosítja.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a halászlé alapot, majd keverd jól össze. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.
Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kevés vízzel hígíthatod.
Sózd, borsozd ízlés szerint, és tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége kiemeli a Bicol Express gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.