A csirkemellet vágd kisebb darabokra, a burgonyát hámozd meg és kockázd fel. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel.
A csirkemellet érdemes kb. 2x2 cm-es kockákra vágni, a burgonyát pedig kicsit nagyobbakra, hogy ne főjön szét sütés közben.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg benne a csirkemellet, amíg szép aranybarna színt kap.
A húst ne zsúfold a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.
Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, és pirítsd őket együtt a húsban, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megég és keserű lesz.
Öntsd hozzá a paprikát és a vörösbort, majd főzd tovább, hogy a bor elpárologjon, és a hagyma édeskés íze hozzáadódjon a húshoz.
Használj száraz vörösbort, és ne sajnáld, mert ez adja meg a brassói jellegzetes ízét. Ha nincs vörösborod, használhatsz egy kis húslevest is.
Közben a burgonyát forró olajban süsd meg, hogy ropogós és aranybarna legyen.
A burgonyát sütés előtt alaposan szárítsd meg, hogy ne fröcsögjön az olaj. Ha van fritőzöd, abban még ropogósabb lesz.
Amikor a hús és a burgonya is kész, tálald egy tányérra, és szórd meg reszelt parmezán sajttal.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, pl. grana padano-t.
Tálald friss petrezselyemmel díszítve, és egy pohár vörösborral.
Kínálhatsz hozzá savanyúságot is, pl. csemegeuborkát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.