Csirke gyros friss zöldségekkel, tzatziki szósszal és pita kenyérrel tálalva.

Csirke gyros

A Csirke gyros egy klasszikus görög étel, amely az ínycsiklandó csirkehúst pita kenyérbe csomagolva, friss zöldségekkel és egy krémes tzatziki szósszal szolgál. Az étel elkészítése egyszerű, mégis rendkívül ízletes, és tökéletes választás lehet gyors étkezéshez vagy családi vacsorához. A gyros húsa fűszeres és zamatos, a tzatziki pedig egy frissítő, hűsítő kiegészítő, amely kiemeli az étel ízét.

A csirke gyros egy igazi street food étel, amely a világ minden táján népszerűvé vált. A görög konyha szeretete és a gyors, de finom étkezés igénye tette ezt az ételt a nemzetközi éttermek étlapjainak egyik legkedveltebb ételévé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Gyros fűszerkeverék
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Uborka
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
200 ml Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
4 db Pita kenyér
1 tk Info
0.5 tk Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd olívaolajjal és gyros fűszerkeverékkel jól összekeverjük. Hűtőben 30 percig pihentetjük.

    A csirkét érdemes vékony csíkokra vágni, hogy gyorsan és egyenletesen megsüljön. A pihentetés segít, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    2

    Egy serpenyőben a fűszeres csirkecsíkokat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog, és nem lesz szép aranybarna. Ha szükséges, süsd több részletben.

    3

    A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, citromlével, sóval és borssal, hogy elkészítsük a joghurtos öntetet.

    Az öntetbe tehetsz egy kevés apróra vágott uborkát is, hogy frissebb legyen.

    4

    A zöldségeket (paprika, uborka, paradicsom, hagyma) vékony csíkokra vágjuk.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy könnyen lehessen őket enni.

    5

    A pita kenyeret felmelegítjük, majd megtöltjük a sült csirkecsíkokkal, a friss zöldségekkel és meglocsoljuk a joghurtos öntettel.

    A pita kenyeret serpenyőben vagy kenyérpirítóban melegítsd meg, hogy puha és rugalmas legyen. Ne töltsd túl, mert nehéz lesz összehajtani.

    6

    A gyrost pitában vagy tálban tálaljuk, friss zöldségekkel és öntettel.

    Kínálhatsz mellé sült krumplit is.