Csirke tikka masala krémes paradicsomos szószban, friss korianderrel díszítve

Csirke tikka masala

A Csirke tikka masala egy igazi indiai klasszikus, amely számos nemzetközi étteremben megtalálható. Az étel ízvilága gazdag, fűszeres, és lágy, mivel a csirke darabokat joghurtban pácolják, majd egy fűszeres paradicsomos szószban főzik. A tikka masala különlegessége a fűszerkeverékben rejlik, amely magában foglalja a curry, kömény, kurkuma, és más egzotikus fűszerek harmóniáját.

Az étel eredete Indiához köthető, de a világ számos részén népszerűvé vált. Sokan úgy tartják, hogy a csirke tikka masala egy igazi nemzeti étel, és minden indiai étterem kínálatában megtalálható. Az ízek gazdag keveréke és a krémes szósz teszi ezt az ételt különlegessé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell
200 g Natúr joghurt
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 ek. Garam masala
1 tk Pirospaprika
1 tk Kurkuma
1 tk Kömény
1 tk Info
2 ek. Vaj
1 db Hagyma
400 ml Paradicsomszósz
200 ml Tejszín
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet kockákra vágjuk, és a joghurt, zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér, garam masala, pirospaprika, kurkuma, kömény és só keverékében legalább 1 órán át pácoljuk.

    A hosszabb pácolási idő (akár egy éjszaka) még intenzívebb ízeket eredményez. A joghurt segít a csirkemell puhításában.

    2

    Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és aranybarnára pirítjuk.

    A vaj helyett használhatsz ghee-t (tisztított vajat) is, ami még autentikusabb ízt ad. A hagymát alacsony lángon, lassan pirítsd, hogy karamellizálódjon.

    3

    Hozzáadjuk a pácolt csirkekockákat, és magas lángon 5-6 percig sütjük, amíg a csirke színt kap.

    A magas láng segít a csirkének gyorsan lezárni a felületét, így a szaftos marad.

    4

    Beleöntjük a paradicsomszószt, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is. Ha savanyú a szósz, egy csipet cukorral ellensúlyozhatod.

    5

    Felöntjük a tejszínnel, és további 5 percig főzzük, amíg a szósz sűrűvé válik.

    A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is, ami egy egzotikusabb ízt ad. Alacsony lángon főzd, hogy a tejszín ne forrjon ki.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük, és rizzsel vagy naan kenyérrel kínáljuk.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriandert. A rizs mellé kínálhatsz egy kis mangó chutney-t is.