Csirkemell kapros-tejfölös mártásban tálalva

Csirkemell kapros-tejfölös mártásban

A csirkemell kapros-tejfölös mártásban egy klasszikus magyar fogás, amely a friss kapor üde ízével és a tejföl krémes állagával teszi különlegessé az egyszerű csirkemellet. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik gyorsan elkészíthető, de mégis ízletes fogást keresnek. Ahogy a friss kapor illata betölti a konyhát, az étel elkészítése közben azonnal megidézi a nyári kert frissességét. A csirkemell könnyűsége és a mártás gazdag ízvilága harmonikusan kiegészítik egymást. Ez az étel ideális egy könnyű hétköznapi vacsorához, de akár különleges alkalmakra is tökéletes választás lehet. Tálalható friss burgonyával, rizzsel vagy akár tésztával is, attól függően, hogy milyen köretet szeretnél hozzá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkemellfilé
300 ml Tejföl
1 csokor Friss kapor
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Liszt
2 ek. Napraforgóolaj
2 tk.
1 tk. Bors
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfilét mosd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy csíkokra. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.

    A csirkemell szeletelésénél figyelj, hogy egyenletes vastagságúak legyenek a darabok, így egyszerre fognak átsülni.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, a vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A vöröshagymát aprítógéppel is felapríthatod, de vigyázz, hogy ne pépesítsd össze.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát. Párold üvegesre 5 perc alatt.

    Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg, és rendszeresen kevergesd.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, majd 1 perc után tedd bele a csirkemellcsíkokat is. Süsd őket, amíg minden oldaluk szépen megpirul, körülbelül 5-7 perc alatt.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a csirkemell nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.

    5

    Közben a tejfölt keverd simára a liszttel, majd fokozatosan adj hozzá 200 ml vizet, hogy selymes mártást kapj.

    A lisztet először kevés tejföllel keverd csomómentesre, majd fokozatosan add hozzá a többi tejfölt és a vizet, így elkerülheted a csomósodást.

    6

    Amikor a csirkemell megpirult, öntsd rá a kapros-tejfölös mártást. Aprítsd fel a friss kaprot, és add hozzá a serpenyőhöz. Keverd össze alaposan.

    Szárított kapor is használható, de a friss kapor sokkal intenzívebb ízt ad a mártásnak.

    7

    Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a mártás besűrűsödik, és a csirkemell teljesen átfő.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy a mártás ne égjen le az aljára.

    8

    Tálald frissen főtt burgonyával, rizzsel vagy akár tésztával, és díszítsd friss kaporral.

    A mártást egy kevés citromlével is megbolondíthatod tálalás előtt.