Csirkemell vajas burgonyával tálalva

Csirkemell vajas burgonyával

A csirkemell vajas burgonyával egy tradicionális magyar étel, amely az ízek harmóniáját hozza el az asztalra. Az étel egyszerűsége és gazdag ízvilága miatt az egyik legkedveltebb fogás a családi étkezéseken.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell filé
800 g Burgonya
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Rozmaring
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemell filéket sózd, borsozd meg, és hagyd pihenni pár percig, hogy az ízek átjárják a húst.

    Ha van időd, akár 30 percre is hűtőbe teheted a húst a fűszerezés után, hogy még jobban átjárják az ízek.

    2

    A burgonyát hámozd meg és vágd fel egyenlő darabokra. Főzd sós vízben kb. 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A burgonya főzési ideje függ a darabok méretétől és a burgonya fajtájától. Villával ellenőrizd, hogy elég puha-e.

    3

    A csirkemell filéket egy serpenyőben süsd meg vajon, közepes lángon, mindkét oldalukat 5-6 percig, amíg a hús szépen átsül és a bőre ropogósra sül.

    Ne süsd túl a csirkemellet, mert kiszáradhat. Használj húshőmérőt, a belső hőmérséklet érje el a 74°C-ot.

    4

    A vajat egy másik serpenyőben hevítsd fel, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát és a rozmaringot. Süsd 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.

    5

    A megfőtt burgonyát öntsd a fokhagymás vajra, és forgasd össze, hogy minden falat jól átvegye az ízeket.

    Óvatosan forgasd össze a burgonyát, hogy ne törjön össze.

    6

    Tálald a sült csirkemellet a vajas burgonyával. Díszítheted friss petrezselyemmel vagy egy kis citromszelettel.

    Egy kevés citromlé még jobban kiemeli az ízeket.