A csirkemell filéket sózd, borsozd meg, és hagyd pihenni pár percig, hogy az ízek átjárják a húst.
Ha van időd, akár 30 percre is hűtőbe teheted a húst a fűszerezés után, hogy még jobban átjárják az ízek.
A burgonyát hámozd meg és vágd fel egyenlő darabokra. Főzd sós vízben kb. 15-20 percig, amíg megpuhul.
A burgonya főzési ideje függ a darabok méretétől és a burgonya fajtájától. Villával ellenőrizd, hogy elég puha-e.
A csirkemell filéket egy serpenyőben süsd meg vajon, közepes lángon, mindkét oldalukat 5-6 percig, amíg a hús szépen átsül és a bőre ropogósra sül.
Ne süsd túl a csirkemellet, mert kiszáradhat. Használj húshőmérőt, a belső hőmérséklet érje el a 74°C-ot.
A vajat egy másik serpenyőben hevítsd fel, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát és a rozmaringot. Süsd 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.
A megfőtt burgonyát öntsd a fokhagymás vajra, és forgasd össze, hogy minden falat jól átvegye az ízeket.
Óvatosan forgasd össze a burgonyát, hogy ne törjön össze.
Tálald a sült csirkemellet a vajas burgonyával. Díszítheted friss petrezselyemmel vagy egy kis citromszelettel.
Egy kevés citromlé még jobban kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.