Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a tészta állaga javul.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne legyen túl forró, mert a palacsinta megég.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta nehezen fordul, adj még egy kis olajat a serpenyőbe.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták kiszáradnak, takard le őket egy konyharuhával.
A töltelékhez vágd apró kockákra a csirkemellet, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.
A csirkemellet pirítsd addig, amíg teljesen átsül.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add a csirkéhez, és pirítsd további 3-4 percig.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
A brokkolit forró vízben főzd elő 3-4 percig, majd szűrd le, és aprítsd fel kisebb darabokra.
A brokkolit ne főzd túl, mert elveszíti a színét és az állagát.
Add a brokkolit a csirkéhez, szórd meg őrölt fekete borssal, és keverd hozzá a tejfölt. Főzd további 2-3 percig.
A tejfölt a legvégén add hozzá, hogy ne csapódjon ki.
A kész palacsintákat töltsd meg a csirkés-brokkolis keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, különben nehéz lesz őket összehajtani.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.
A sütőtálat vajazd ki, hogy a palacsinták ne ragadjanak le.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem friss ízt és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.