Csirkés-brokkolis palacsinta frissen sütve

Csirkés-brokkolis palacsinta

A csirkés-brokkolis kombináció egy tápláló, fehérjében gazdag tölteléket eredményez, amely tökéletesen illeszkedik a sós palacsinták világába. A tejfölös alap selymessé, a sajt pedig még gazdagabbá teszi ezt az ételt. Ha szereted az egyszerű, de tápláló fogásokat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
250 g Csirkemell
200 g Brokkoli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Tejföl
100 g Reszelt sajt (trappista vagy parmezán)
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a tészta állaga javul.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne legyen túl forró, mert a palacsinta megég.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta nehezen fordul, adj még egy kis olajat a serpenyőbe.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták kiszáradnak, takard le őket egy konyharuhával.

    7

    A töltelékhez vágd apró kockákra a csirkemellet, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.

    A csirkemellet pirítsd addig, amíg teljesen átsül.

    8

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add a csirkéhez, és pirítsd további 3-4 percig.

    A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    9

    A brokkolit forró vízben főzd elő 3-4 percig, majd szűrd le, és aprítsd fel kisebb darabokra.

    A brokkolit ne főzd túl, mert elveszíti a színét és az állagát.

    10

    Add a brokkolit a csirkéhez, szórd meg őrölt fekete borssal, és keverd hozzá a tejfölt. Főzd további 2-3 percig.

    A tejfölt a legvégén add hozzá, hogy ne csapódjon ki.

    11

    A kész palacsintákat töltsd meg a csirkés-brokkolis keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, különben nehéz lesz őket összehajtani.

    12

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.

    A sütőtálat vajazd ki, hogy a palacsinták ne ragadjanak le.

    13

    Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem friss ízt és színt ad az ételnek.