Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át a csomómentes eredményért.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinták lágyabbak lesznek.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne füstöljön.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta nehezen fordul, adj még egy kis olajat a serpenyőbe.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A kész palacsintákat takard le, hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.
A hagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Add hozzá a felkockázott csirkemellet, és pirítsd fehéredésig.
A csirkemellet közepes lángon pirítsd, hogy ne száradjon ki.
Tedd hozzá a felszeletelt csiperkegombát, és pirítsd további 5-6 percig, amíg a gomba megpuhul.
A gombát ne sózd a pirítás elején, mert akkor sok vizet ereszt.
Keverd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, és főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tejfölt a legvégén add hozzá, hogy ne csapódjon ki. Alacsony lángon forrald össze.
A kész palacsintákat töltsd meg a csirkés-gombás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, hogy könnyen össze lehessen hajtani őket.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
A sütőtálat vajazd ki, hogy a palacsinták ne ragadjanak le.
Tálald forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.