Csokolådé torta gazdag csokolådékrémmel, szeletekre vågva

Csokolådé Torta

A CsokolĂĄdĂ© Torta egy örök klasszikus, amely minden alkalommal lenyƱgözi a vendĂ©geket. Az Ă©des csokolĂĄdĂ©krĂ©m Ă©s a puha tĂ©szta harmĂłniĂĄja miatt ez a desszert mindig garantĂĄlt siker. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs szĂŒletĂ©snapokra, ĂŒnnepekre vagy csak egy kĂŒlönleges dĂ©lutĂĄn megĂ©desĂ­tĂ©sĂ©re. PrĂłbĂĄld ki ezt a receptet, Ă©s Ă©lvezd a hĂĄzi csokitorta minden Ă­zĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 Ăłra
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 50 g Kakaópor
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 100 g Vaj
⭕ 200 g CsokolĂĄdĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 csipet Csipet só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy tortaformĂĄt.

    A tortaforma kivajazĂĄsa Ă©s lisztezĂ©se megakadĂĄlyozza, hogy a tĂ©szta leragadjon. HasznĂĄlhatsz sĂŒtƑpapĂ­rt is az aljĂĄra.

    2

    Keverd össze a lisztet, a cukrot, a kakaĂłport, a sĂŒtƑport Ă©s a csipet sĂłt egy nagy tĂĄlban.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst Ă©s a tĂ©szta egyenletesebb legyen.

    3

    Olvaszd meg a vajat, és keverd hozzå a tejet, majd add a szåraz hozzåvalókhoz.

    A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, amikor a tejhez kevered, mert kicsaphatja a tejet. Ha kihƱlt, akkor tedd bele.

    4

    Egyenként keverd bele a tojåsokat, amíg homogén masszåt nem kapsz.

    A tojĂĄsokat egyesĂ©vel keverd bele, hogy a tĂ©szta szĂ©p, homogĂ©n legyen. Ne keverd tĂșl, csak addig, amĂ­g össze nem ĂĄll.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 25-30 percig. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy elkĂ©szĂŒlt-e.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, ezĂ©rt figyelj oda. A tƱprĂłba a legbiztosabb mĂłdja annak, hogy ellenƑrizd, ĂĄtsĂŒlt-e a tĂ©szta. Ha a tƱre ragad a tĂ©szta, sĂŒsd tovĂĄbb.

    6

    AmĂ­g a torta hƱl, kĂ©szĂ­tsd el a csokolĂĄdĂ©krĂ©met: olvaszd meg a csokolĂĄdĂ©t a tejszĂ­nnel alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten, Ă©s keverd simĂĄra.

    A csokolĂĄdĂ©t Ă©s a tejszĂ­nt vĂ­zgƑz felett olvaszd össze, hogy elkerĂŒld az Ă©gĂ©st. Fontos, hogy alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten olvaszd, kĂŒlönben a csokolĂĄdĂ© megkemĂ©nyedhet.

    7

    Vågd ketté a kihƱlt tortåt, és kend meg a közepét a csokolådékrém felével. A maradék krémet simítsd el a torta tetején és oldalån.

    A tortĂĄt csak teljesen kihƱlve vĂĄgd kettĂ©, kĂŒlönben morzsolĂłdhat. HasznĂĄlj Ă©les, hosszĂș kĂ©st a szĂ©p szeletelĂ©shez.

    8

    DĂ­szĂ­tsd a tortĂĄt reszelt csokolĂĄdĂ©val vagy gyĂŒmölcsökkel, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt hƱtsd legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄt.

    A dĂ­szĂ­tĂ©shez hasznĂĄlhatsz szezonĂĄlis gyĂŒmölcsöket, csokolĂĄdĂ©forgĂĄcsot, vagy akĂĄr ehetƑ virĂĄgokat is. A hƱtĂ©s segĂ­t, hogy a krĂ©m megszilĂĄrduljon, Ă©s könnyebb legyen szeletelni a tortĂĄt.