Csokoládés panna cotta bogyós gyümölcsökkel és csokoládéforgáccsal díszítve

Csokoládés panna cotta

A panna cotta az egyik legismertebb olasz desszert, amelyet krémes textúrája és könnyű elkészíthetősége miatt szeretnek világszerte. A csokoládés változat az étcsokoládé gazdag, intenzív ízével egy még ellenállhatatlanabb variációt hoz létre. Ez a változat tökéletes választás csokoládéimádóknak, és remekül kombinálható bogyós gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal egy igazán elegáns tálaláshoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
250 ml Tej
150 g Étcsokoládé
80 g Kristálycukor
30 g Kakaópor
6 db Zselatinlap
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin feloldódhat. A zselatinlapoknak teljesen puhának kell lenniük.

    2

    Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, a tejet, a cukrot és a kakaóport közepes lángon, de ne forrald fel.

    A tejszínt és a tejet csak melegítsd, ne forrald, mert a panna cotta textúrája megváltozhat. A kakaóport szitáld hozzá, hogy ne legyen csomós.

    3

    Törd apróra az étcsokoládét, és add a meleg tejszínes keverékhez, majd keverd addig, amíg teljesen elolvad.

    A csokoládét apróra törd, hogy gyorsabban és egyenletesebben olvadjon el. Használj jó minőségű étcsokoládét a gazdagabb ízért.

    4

    Vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliakivonatot.

    A vaníliakivonatot a végén add hozzá, hogy az íze megmaradjon.

    5

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, majd keverd a meleg csokoládés keverékbe, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön víz a panna cottába. A keveréknek elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy a zselatin feloldódjon, de ne forrjon.

    6

    Öntsd a panna cottát kis poharakba vagy formákba, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A panna cottát legalább 4 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe teheted, hogy teljesen megszilárduljon. A formákból való kiborításhoz mártsd a formát rövid időre forró vízbe.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal vagy egy kevés tejszínhabbal.

    A díszítés opcionális, de feldobja a desszert megjelenését. A friss gyümölcsök és a csokoládéforgács remekül kiegészítik a panna cotta ízét.