Curry goat babérlevéllel, egy tál gazdag, fűszeres kecskehús curry, gazdag kókusztejjel

Curry goat babérlevéllel

A Curry goat egy hagyományos karibi étel, amelyet különösen Jamaicában és más karibi szigeteken népszerűsítenek. A curry gazdag ízvilága és a kecskehús különleges fűszerei adják az étel egyediségét. A babérlevél és a kókusztej még gazdagabbá teszi az ízélményt. Az étel lassú főzésével a hús puha és ínycsiklandó, míg a curry szaftja tökéletesen illik a friss rizshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
200 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 tk. Kurkuma
1 tk. Kömény
1 db Chili paprika
2 db Babérlevél
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a paradicsomot kockázd fel, a chilipaprikát szeleteld fel.

    A hús darabolása előtt győződj meg róla, hogy a húst jól megmosod, hogy eltávolítsd a felesleges szennyeződéseket.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a chili paprikát, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ha szeretnéd elkerülni, hogy a fokhagyma megégjen, pirítsd alacsonyabb hőmérsékleten.

    3

    Add hozzá a kecskehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A hús jól pirított felülete segít a gazdag íz kialakulásában.

    4

    Szórd rá a köményt, kurkumát, és keverd jól össze. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, majd öntsd hozzá a kókusztejet, sózd és borsozd meg.

    A kókusztej gazdag ízt ad a currynek, ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Tedd bele a babérlevelet, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és párold alacsony lángon 1-1.5 órán át, amíg a hús megpuhul.

    A lassú főzés segít a hús ízének intenzívebbé válásában és a textúra puhává válásában.

    6

    Amikor a hús megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni néhány percig. Tálald friss rizs mellett, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A rizs a curry tökéletes kísérője, ami segít egyensúlyba hozni az étel gazdag ízét.