A kecskehúst vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a paradicsomot kockázd fel, a chilipaprikát szeleteld fel.
A hús darabolása előtt győződj meg róla, hogy a húst jól megmosod, hogy eltávolítsd a felesleges szennyeződéseket.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a chili paprikát, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ha szeretnéd elkerülni, hogy a fokhagyma megégjen, pirítsd alacsonyabb hőmérsékleten.
Add hozzá a kecskehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.
A hús jól pirított felülete segít a gazdag íz kialakulásában.
Szórd rá a köményt, kurkumát, és keverd jól össze. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, majd öntsd hozzá a kókusztejet, sózd és borsozd meg.
A kókusztej gazdag ízt ad a currynek, ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.
Tedd bele a babérlevelet, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és párold alacsony lángon 1-1.5 órán át, amíg a hús megpuhul.
A lassú főzés segít a hús ízének intenzívebbé válásában és a textúra puhává válásában.
Amikor a hús megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni néhány percig. Tálald friss rizs mellett, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.
A rizs a curry tökéletes kísérője, ami segít egyensúlyba hozni az étel gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.