Curry-s csirkés focaccia tálalva

Curry-s csirkés focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A curry-s csirke kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A curry édes, fűszeres íze és a csirke szaftossága tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
200 g Csirkemell
1 ek. Curry por
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ha 10 perc után nem fut fel az élesztő, akkor valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg helyen pihentesd, például a sütőben 50 fokon, vagy a radiátor közelében. Ha nincs időd, pihentetheted rövidebb ideig is, de akkor a tészta nem lesz olyan puha.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A tésztát óvatosan nyújtsd ki, hogy ne szakadjon el. Ha ragad, szórj alá lisztet.

    5

    A csirkemellet szeleteld fel apró darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olívaolajjal. Add hozzá a curry port, és jól keverd össze, amíg a csirke teljesen átsül.

    A csirkét ne pirítsd túl, mert kiszárad. A curry port ízlés szerint adagold. Adhatsz hozzá más fűszereket is, például gyömbért, fokhagymát vagy chiliport.

    6

    A kinyújtott tésztára szórd rá a curry-s csirkét. A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a csirkét.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztára, mert sütés közben kifolyhat. A tészta szélét alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focacciát frissen a legfinomabb. Tálalhatod salátával vagy mártogatóssal.