Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ha 10 perc után nem fut fel az élesztő, akkor valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg helyen pihentesd, például a sütőben 50 fokon, vagy a radiátor közelében. Ha nincs időd, pihentetheted rövidebb ideig is, de akkor a tészta nem lesz olyan puha.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A tésztát óvatosan nyújtsd ki, hogy ne szakadjon el. Ha ragad, szórj alá lisztet.
A csirkemellet szeleteld fel apró darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olívaolajjal. Add hozzá a curry port, és jól keverd össze, amíg a csirke teljesen átsül.
A csirkét ne pirítsd túl, mert kiszárad. A curry port ízlés szerint adagold. Adhatsz hozzá más fűszereket is, például gyömbért, fokhagymát vagy chiliport.
A kinyújtott tésztára szórd rá a curry-s csirkét. A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a csirkét.
Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztára, mert sütés közben kifolyhat. A tészta szélét alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A focacciát frissen a legfinomabb. Tálalhatod salátával vagy mártogatóssal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.