Daab chingri gyömbérrel tålalva

Daab chingri gyömbérrel

A Daab Chingri egy hagyomĂĄnyos bangladeshi Ă©tel, amely a tenger gyĂŒmölcseinek Ă©s a fƱszeres kĂłkuszszĂłsznak a tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja. A gyömbĂ©r Ă©s a kĂłkusz tej gazdag Ă­ze adja meg a jellegzetes karakterĂ©t ennek az Ă©telnek. Az Ă©telt gyakran tĂĄlaljĂĄk ĂŒnnepi alkalmakra, Ă©s a vilĂĄg mĂĄs rĂ©szein is egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄlik. A Daab chingri a dĂ©l-ĂĄzsiai konyha egyik igazi Ă­nycsiklandĂł fogĂĄsa, amely gyorsan elnyeri a fƱszeres Ă©telek kedvelƑinek tetszĂ©sĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Rák
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Kókuszolaj
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 1 tk. FƱszerkeverĂ©k (garam masala)
⭕ 1 csokor Cilantro (koriander)
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rĂĄkot tisztĂ­tsd meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, vĂĄgd fel kisebb darabokra.

    A rĂĄk hĂ©jĂĄt könnyen eltĂĄvolĂ­thatod, ha elƑtte egy kicsit hƱtöd, hogy könnyebben hĂĄmozhatĂł legyen.

    2

    A gyömbért håmozd meg, és reszeld le finomra.

    A friss gyömbér biztosítja a legintenzívebb ízt, így friss reszelést érdemes hasznålni.

    3

    A hagymåt vågd apróra, és a zöld chilit is vågd finomra.

    Ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă©telt, a zöld chili mennyisĂ©gĂ©t csökkentheted.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a kĂłkuszolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s a zöld chilit 3-4 percig, amĂ­g enyhĂ©n megpuhulnak.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert akkor keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    5

    Add hozzå a reszelt gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, amíg meg nem jelenik az illata.

    A gyömbĂ©rt mindig alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten pirĂ­tsd, hogy ne Ă©gjen meg.

    6

    Ekkor add hozzå a råkot, és keverd åt, hogy a fƱszerek jól åtjårjåk.

    A rĂĄk gyorsan ĂĄtsĂŒl, ĂŒgyelj arra, hogy ne hagyd tĂșl sokĂĄig a serpenyƑben.

    7

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet Ă©s a garam masala fƱszerkeverĂ©ket. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd 5-7 percig, amĂ­g a rĂĄk teljesen ĂĄtsĂŒl Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödik.

    A kĂłkusztej Ă©s a garam masala remek Ă­zkombinĂĄciĂłt ad, de ha szĂŒksĂ©ges, egy kis sĂłval is Ă­zesĂ­theted.

    8

    TĂĄlald a Daab chingri-t friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.

    A koriander frissessĂ©ge remekĂŒl illik a kĂłkuszos rĂĄkhoz, Ă©s a zöld szĂ­nĂ©t is feldobja.