Dahi Puri Chaat masalával, friss korianderrel és gránátalmával díszítve

Dahi Puri Chaat Masalával

A Dahi Puri Chaat egy népszerű indiai utcai étel, amely friss joghurttal és fűszeres chutney-kkal készül. A puri, a ropogós tészta, tele van friss ízekkel, és a chutney-k édes, savanyú, fűszeres keveréke különlegessé teszi ezt az ételt. Az étel a chaat masala hozzáadásával kapja meg a jellegzetes indiai fűszeres ízét, és az összes réteg friss korianderrel és gránátalmával díszítve egy igazi indiai ínycsiklandó étkezéssé válik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Puri (indiai puffasztott tészta)
200 g Joghurttúró (Dahi)
1 ág Koriander levelek
2 ek. Tamarind chutney
2 ek. Cilantro chutney
1 tk. Chaat masala
1 tk. Cumin (kömény)
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Pomegranate (gránátalma) magok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A purikat tedd egy tálcára, és finoman nyomd meg közepüket, hogy egy kis fészket alkossanak.

    Ha nem találsz friss purit, használhatsz más indiai puffasztott tésztát is.

    2

    A joghurtot keverd simára, és ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy folyékonyabb legyen.

    A joghurt legyen friss, mert ettől lesz igazán krémes és friss az étel.

    3

    Tedd a joghurttal töltött purikra a tamarind chutney-t és a cilantro chutney-t.

    A tamarind chutney édes és savanyú íze jól kiegészíti a joghurtot, míg a cilantro chutney frissességet ad.

    4

    Sprinkeld meg chaat masalával, köménnyel, sóval és borssal, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    A chaat masala fűszeres és enyhén csípős, így igyekezz jól adagolni, hogy ne legyen túl erős.

    5

    Szórd meg friss korianderlevelekkel és gránátalma magokkal, majd azonnal tálald.

    A koriander és a gránátalma frissessége és színe még vonzóbbá teszi az ételt.