Dal Fry pirított lencsével, gazdag fűszerekkel tálalva

Dal Fry pirított lencse

A Dal Fry az indiai konyha egyik legismertebb ételének számít, amely gazdag ízekkel és fűszerekkel van tálalva. A pirított lencse nemcsak tápláló, hanem egy olyan étkezés, amely könnyen elnyeri az indiai fűszerek rajongóinak tetszését. Az étel egy igazi ínycsiklandó választás vegetáriánusoknak, és egy tökéletes étkezés, amelyet reggelire vagy vacsorára is fogyaszthatsz. A Dal Fry a lencse gazdag fehérjeforrásával és a fűszerek gazdag keverékével minden falatban új élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
600 ml Víz
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 db Paradicsom
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 ek. Cilantro (koriander) levelek
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét öblítsd le hideg vízben, és tedd egy lábasba a vízzel. Főzd addig, amíg megpuhul, kb. 20-25 percig.

    Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz előfőzött lencsét, vagy nyomás alatt is főzheted.

    2

    Közben a hagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért pedig finomra reszeld.

    A gyömbér és fokhagyma friss ízt ad a dal frynak, így ne hagyd ki őket!

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá a köményt, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    A fűszereket mindig pirítsd meg az olajban, hogy teljesen kibontakozzon az ízük.

    4

    Add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet.

    5

    Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot, szójaszószt, koriander port és kurkumát. Párold 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a szósz sűrűsödik.

    A paradicsomot érdemes egy kicsit összenyomni, hogy jobban kifolyjon a leve és ízesebbé tegye a szószt.

    6

    Miután a paradicsom megpuhult, add hozzá a megfőtt lencsét, és jól keverd össze.

    A lencse teljesen átvegye az ízeket, ezért hagyd főzni 5-10 percig, hogy minden jól összeérjen.

    7

    Ha szükséges, ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. A végén szórd meg friss koriander levelekkel.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek gazdag ízvilágát.