Dashimaki Tamago, japán omlett puha, dús textúrával, feltekert formában

Dashimaki Tamago

A Dashimaki Tamago egy japán omlett, amely a tradicionális japán étkezések egyik alapétele. Az étel puha és dús textúrája a dashi alaplé, a szójaszósz és a mirin tökéletes kombinációjának köszönhető. Az omlettet gyakran reggelire vagy könnyed étkezésként fogyasztják Japánban, és az elkészítésének művészete is egy fontos része a japán kulináris hagyományoknak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
100 ml Dashi alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a dashi alaplevet, szójaszószt, mirint és cukrot, majd jól összekeverjük.

    A dashi alaplé a tökéletes ízt biztosítja, ezért fontos, hogy friss legyen.

    2

    Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, így nem égetjük meg a tojást, és szépen fel tudjuk tekerni.

    3

    Önts a serpenyőbe egy kevés tojásos keveréket, és egyenletesen oszlasd el. Amikor a tojás megszilárdult, óvatosan hajtsd fel a széleit, és kezd el feltekerni a tojást.

    Minden egyes új réteghez friss tojásos keveréket adj, hogy a rétegek szépen felépüljenek.

    4

    Amikor a tojás teljesen feltekert, csúsztasd el a tekercset a serpenyő egyik oldalára, és önts újabb tojásos keveréket a serpenyőbe. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg el nem fogy az összes tojásos keverék.

    Minden egyes tekercset óvatosan forgass, hogy szépen megmaradjon a formája.

    5

    Miután a tojás teljesen megsült és szépen feltekert, tedd egy vágódeszkára, és hagyd egy kicsit kihűlni. Ezután szeleteld fel a kívánt méretű darabokra.

    A szeletek legyenek egyenletesek, hogy szépen tálalható legyen.