Dhokar dalna garam masalával, chana dal golyókkal és fűszeres olajjal

Dhokar dalna garam masalával

A Dhokar Dalna egy hagyományos indiai étel, amelyet fűszeres chana dal golyókból készítenek. Az étel a nyugati indiai konyha egyik alapétele, és gyakran készítik fűszeres garam masalával. A dhokar gazdag ízvilágot kínál, és különlegessé teszi a curry levelek és a fűszeres olaj kombinációja. Tálalható főételként vagy köretként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chana dal (csicseriborsó liszt)
100 g Joghurt
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
10 db Curry levél
2 db Zöld chili
1 tk. Fűszeres garam masala
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chana dal-t alaposan öblítsd le, és tedd egy tálba. Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje, majd hagyd állni 2-3 órán keresztül, hogy a dal megpuhuljon.

    Ha nem akarod sokáig áztatni, egy gyorsabb módszer, ha forró vízben áztatod 30 percig.

    2

    Miután megpuhult, egy turmixgépben vagy habarcsban pürésítsd a chana dal-t. Add hozzá a joghurtot, a friss gyömbért, fokhagymát, a garam masalát, és egy csipet sót. Keverd simára.

    Ha túl sűrűnek találod a masszát, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy könnyen formálható legyen.

    3

    A masszát formáld kis hengerekké vagy kis golyókká, és forró olajban süsd meg őket, amíg mindkét oldaluk aranybarnára nem pirul.

    A hengereket egyenletes vastagságúra formázd, hogy minden darab egyformán süljön.

    4

    Amíg a dhokar készül, egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a curry levelet, zöld chili darabokat. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illatuk ki nem árad.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, a zöld chilit apróra is vághatod, hogy intenzívebb ízt kapj.

    5

    Ezután add hozzá a sült dhokart a fűszeres olajhoz, és párold még 5-7 percig, hogy minden darab átvegye a fűszerek ízét.

    A dhokar golyók szaftosabbá válnak, ha néhány percig pihenteted a fűszeres olajban.

    6

    Tálald melegen, és szórj rá friss koriandert vagy egy kis pirított hagymát, ha szeretnéd.

    A friss koriander még frissebbé és ízletesebbé teszi a fogást, míg a pirított hagyma extra ropogósságot ad.