Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald fel a cidert, mert elveszti az ízét.
Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, és a szegfűszeget. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5-6 percig.
A fűszereket teatojásban is bele teheted, így könnyebb lesz eltávolítani.
Közben egy kis tálban keverd össze a tejszínt, a vaníliakivonatot és egy csipet sót.
A só kiemeli a karamell ízét.
Amikor a cider már kellemesen illatos és forró, öntsd hozzá a tejszínes keveréket. Keverd folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze.
A tejszínt lassan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevered.
Tálalás előtt szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket. Oszd el poharakba.
A szűrés után még melegen tálald.
Díszítsd a cider-t pirított dióval, és ha szeretnéd, egy kevés tejszínhabbal.
A diót száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. A tejszínhab helyett használhatsz növényi habot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.