A fehér babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.
Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, és jobban emészthető legyen.
A füstölt sertéshúst vágd kisebb darabokra. A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A füstölt hús íze adja meg az étel alapját, ezért válassz minél ízesebb füstölt húst.
Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma pirítása segít a gazdag, édes íz kialakulásában. Ne hagyd, hogy megégjen!
Add hozzá a füstölt sertéshúst, a burgonyát, és pirítsd őket együtt pár percig.
A füstölt hús hozzáadása intenzívebbé teszi az étel ízét. Ne süsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék állagukat.
Öntsd hozzá a főtt babot és a vizet, majd fűszerezd pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal. Keverd jól össze, és főzd 25-30 percig, amíg minden megpuhul.
Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy az étel ne legyen száraz.
Amikor minden megpuhult, szórd meg apróra vágott zöldhagymával, és tálald melegen.
A zöldhagyma friss ízt ad, így érdemes tálalás előtt hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.