Dobradinha burgonyával, gazdag étel füstölt sertéshússal és babbal

Dobradinha burgonyával

A Dobradinha egy hagyományos brazil étel, amely különböző régiókban eltérő változatokban készül. A pörkölt húsok, babok és zöldségek keveréke az egyik legnépszerűbb étel Brazíliában. Az ételt gyakran tálalják különleges alkalmakkor, és tökéletesen illik a brazil konyha gazdag ízvilágához. A burgonyával készült változat egy sűrű, tápláló ételt eredményez, amely tökéletes választás egy hideg téli napra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér bab
200 g Füstölt sertéshús
4 db Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
2 szál Zöldhagyma
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, és jobban emészthető legyen.

    2

    A füstölt sertéshúst vágd kisebb darabokra. A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A füstölt hús íze adja meg az étel alapját, ezért válassz minél ízesebb füstölt húst.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása segít a gazdag, édes íz kialakulásában. Ne hagyd, hogy megégjen!

    4

    Add hozzá a füstölt sertéshúst, a burgonyát, és pirítsd őket együtt pár percig.

    A füstölt hús hozzáadása intenzívebbé teszi az étel ízét. Ne süsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék állagukat.

    5

    Öntsd hozzá a főtt babot és a vizet, majd fűszerezd pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal. Keverd jól össze, és főzd 25-30 percig, amíg minden megpuhul.

    Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy az étel ne legyen száraz.

    6

    Amikor minden megpuhult, szórd meg apróra vágott zöldhagymával, és tálald melegen.

    A zöldhagyma friss ízt ad, így érdemes tálalás előtt hozzáadni.