Dobradinha fokhagymával tálalva, petrezselyemmel díszítve

Dobradinha fokhagymával

A Dobradinha egy hagyományos magyar étel, amelyet disznótoros bélből készítenek. Az étel gazdag ízvilágát a fokhagyma és a fűszerek adják, miközben a disznótoros bél lágy és szaftos marad. A Dobradinha fokhagymával a klasszikus recept egy modern változata, amely egyszerűen elkészíthető, mégis igazán ínycsiklandó. Az étel alapja a friss hús, amit különféle fűszerekkel és fokhagymával gazdagítanak, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek. Az ételt hagyományosan vacsorára vagy ebédre fogyasztják, de bárhol remekül megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznótoros bél
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznótoros bélről távolítsd el a felesleges zsírt és aprítsd fel kisebb darabokra.

    Ha friss disznótoros béllel dolgozol, érdemes előtte alaposan leöblíteni, hogy a felesleges szennyeződésektől megszabadulj.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    3

    A felaprított disznótoros bélrészhez add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz, hogy fűszeresebb legyen az étel.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, és lassú tűzön főzd 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek és a disznótoros bél megpuhuljon.

    Ha túl sűrűvé válik a szósz, adhatsz hozzá egy kis extra vizet, hogy megőrizze a folyékony állagát.

    5

    Miután elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem színt is, így az étel még vonzóbbá válik.