A halat tisztítsd meg, és vágd közepes darabokra. Sózd meg és hagyd pihenni 10 percig.
A halat friss vízben öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd az esetleges halmérget.
A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd apróra. A fokhagymát, gyömbért és zöld chilit is vágd finomra.
A paradicsomot először forrázd le, így könnyebben lehúzhatod a héját.
Egy serpenyőben hevítsd fel a mustár olajat, majd add hozzá a curry leveleket, fokhagymát, gyömbért és zöld chiliket. Pirítsd 2-3 percig.
A mustár olaj adja az étel karakteres ízét, ezért fontos, hogy ne helyettesítsd más olajjal.
Tedd bele az apróra vágott paradicsomot, sót és borsot. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsomot addig főzd, amíg levet ereszt, és a szósz gazdagabbá válik.
Add hozzá a haldarabokat és keverd össze óvatosan. Fedd le és főzd 15-20 percig, amíg a hal teljesen meg nem puhul.
A halat ne keverd túl erősen, hogy ne törjön össze. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígíthatod a szószt.
Amikor a hal megpuhult, add hozzá a joghurtot, keverd össze, és főzd további 5 percig, hogy a szósz simává váljon.
A joghurt krémessé és gazdaggá teszi a szószt, de ne főzd túl, hogy ne váljon túlságosan savanyúvá.
Tálald melegen, és díszítsd friss korianderrel vagy egy szelet lime-mal.
A lime frissességet ad, és segít kiemelni a hal ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.