Egy nagy edényben olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg benne a finomra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg áttetszővé válik.
A hagyma dinsztelésénél légy türelmes, ne kapkodd el, mert ez adja az étel alapját.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és a Berbere fűszerkeveréket. Pirítsd 1-2 percig, hogy felszabaduljanak az aromák.
A Berbere fűszerkeverék nagyon fontos a Doro Wat autentikus ízéhez. Ha nem kapsz készen, keress receptet az elkészítéséhez.
Keverd bele a paradicsompürét és az őrölt paprikát. Öntsd hozzá a húslevest, és alaposan keverd össze.
A húsleves helyett használhatsz vizet is, de a húsleves gazdagabb ízt ad az ételnek.
Helyezd a csirkedarabokat az edénybe, és forrald fel a keveréket. Csökkentsd a hőfokot, és párold a csirkét alacsony lángon 45-50 percig, amíg a hús omlósra fő.
A csirkét addig párold, amíg a hús szinte leválik a csontról. Minél tovább fő, annál ízletesebb lesz.
A főzés utolsó 10 percében add hozzá a keménytojásokat, hogy átvegyék a szósz ízét.
A tojásokat villával szurkáld meg, hogy jobban átjárja őket a szósz.
Tálald a Doro Wat-ot forrón injera lapokkal, amelyekbe belekanalazhatod a szószt és a húst.
Ha nem kapsz injera lapot, tálalhatod rizzsel vagy kenyérrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.