Doubles zöld mangó chutney-val, friss, fűszeres csirkecombokkal és gazdag mangó chutney-val tálalva.

Doubles zöld mangó chutney-val

A Doubles egy hagyományos indiai étel, amely a csirkehús és chutney kombinációját kínálja, amely különösen a trópusi ételek között népszerű. A zöld mangó chutney-t a friss mangó és a cukor keverékével készítik, amely remekül kiegészíti a fűszeres csirke ízét. Az étel tökéletes választás, ha valami friss, ínycsiklandó és egzotikus ételt szeretnél kipróbálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csonk nélküli csirkehús
300 g Fehér liszt
2 ek. Curry por
3 ek. Kókuszolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fekete bors
1 tk.
250 ml Víz
2 db Zöld mangó
100 g Cukor
3 ek. Ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst apró darabokra vágd. Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a csirkehúst, amíg enyhén meg nem barnul.

    A csirkehúst ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőben, különben nem sülnek egyenletesen.

    2

    Add hozzá a curry port, fokhagymát, fekete borsot és sót. Keverd jól össze, és süsd még 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A curry port és fűszereket mindig alacsony hőmérsékleten add hozzá, hogy az ízek jobban kioldódjanak.

    3

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd a csirkét, amíg megpuhul (kb. 20-25 perc). Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki a hús.

    Ha a csirkehús túl száraznak tűnik, pótold a vizet és főzd tovább, amíg szaftos nem lesz.

    4

    A zöld mangókat hámozd meg, vágd kis darabokra, és egy lábasban kezd el főzni a cukorral és ecettel.

    A mangót mindig frissen használd, hogy a chutney friss és ropogós maradjon.

    5

    Főzd a mangót alacsony lángon 10-15 percig, amíg megpuhul és a cukor sziruppá alakul.

    A chutney akkor a legfinomabb, ha a mangó megőrzi a friss, enyhén savanykás ízét, de mártássá fő.

    6

    Miután a chutney elkészült, tedd félre, hogy egy kicsit lehűljön. Tálald a csirkehúst a zöld mangó chutney-val és meleg lepénnyel.

    A chutney hűtés közben sűrűsödik, ezért előre elkészíthető és másnapra is finom.