A csirkehúst apró darabokra vágd. Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a csirkehúst, amíg enyhén meg nem barnul.
A csirkehúst ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőben, különben nem sülnek egyenletesen.
Add hozzá a curry port, fokhagymát, fekete borsot és sót. Keverd jól össze, és süsd még 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A curry port és fűszereket mindig alacsony hőmérsékleten add hozzá, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
Öntsd hozzá a vizet, és főzd a csirkét, amíg megpuhul (kb. 20-25 perc). Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki a hús.
Ha a csirkehús túl száraznak tűnik, pótold a vizet és főzd tovább, amíg szaftos nem lesz.
A zöld mangókat hámozd meg, vágd kis darabokra, és egy lábasban kezd el főzni a cukorral és ecettel.
A mangót mindig frissen használd, hogy a chutney friss és ropogós maradjon.
Főzd a mangót alacsony lángon 10-15 percig, amíg megpuhul és a cukor sziruppá alakul.
A chutney akkor a legfinomabb, ha a mangó megőrzi a friss, enyhén savanykás ízét, de mártássá fő.
Miután a chutney elkészült, tedd félre, hogy egy kicsit lehűljön. Tálald a csirkehúst a zöld mangó chutney-val és meleg lepénnyel.
A chutney hűtés közben sűrűsödik, ezért előre elkészíthető és másnapra is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.