Score the skin of the duck breasts in a crosshatch pattern without cutting into the meat. Season both sides with salt and pepper.
Ügyelj arra, hogy a bőrt vagdosd be, de a húst ne sértsd meg, mert így jobban kiolvad a zsír és ropogósabb lesz a bőr.
Place the duck breasts skin-side down in a cold pan. Turn the heat to medium and cook until the fat renders out and the skin is golden and crispy, about 6-8 minutes.
A hideg serpenyőben kezdve a sütést, a zsír fokozatosan olvad ki, ami segít a ropogós bőr elérésében. Ne siettesd a folyamatot, a közepes hőfok a legjobb.
Flip the duck breasts and cook the other side for 2-3 minutes. Transfer to a preheated oven at 180°C and roast for 5-7 minutes for medium-rare. Let the meat rest for 10 minutes before slicing.
A sütőben való befejezés biztosítja, hogy a hús egyenletesen süljön át. A pihentetés elengedhetetlen, hogy a szaftok visszahúzódjanak, így a hús szaftos marad.
While the duck rests, prepare the cherry sauce. In the same pan, add the red wine and balsamic vinegar. Deglaze the pan by scraping up the brown bits.
A serpenyő alján lévő pirított darabok (fond) rengeteg ízt hordoznak, ezért ne hagyd ki a deglazírozást. Használj fakanalat a felkaparáshoz.
Add the chicken stock, honey, and fresh cherries. Simmer until the cherries soften and the sauce thickens, about 10 minutes.
Ha nincs friss cseresznyéd, használhatsz fagyasztottat is. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd.
Stir in the butter and fresh thyme for a glossy finish. Adjust the seasoning with salt and pepper as needed.
A vaj a végén adja meg a mártás fényességét és gazdagabb ízét. Ne forrald a vajat a mártásban, csak keverd bele.
Slice the duck breast and arrange on a serving plate. Drizzle the cherry sauce over the top and garnish with a few fresh thyme leaves.
A kacsamellet ferdén szeleteld, hogy a szeletek nagyobb felületet mutassanak és látványosabb legyen a tálalás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.