Duck confit tĂĄlalva burgonyapĂŒrĂ©vel Ă©s zöldsĂ©gekkel

Duck confit

A Duck confit a francia konyha egyik legkedveltebb fogĂĄsa, amely a hĂșs konzervĂĄlĂĄsĂĄnak hagyomĂĄnyos mĂłdszerĂ©t alkalmazza. A zsĂ­rban lassan fƑzött kacsacomb omlĂłs Ă©s Ă­zletes, mĂ­g a ropogĂłsra pirĂ­tott bƑr elegĂĄns kontrasztot ad az Ă©tel textĂșrĂĄjĂĄhoz. A Duck confit nemcsak egy gasztronĂłmiai Ă©lmĂ©ny, hanem a francia kulinĂĄris kultĂșra szimbĂłluma is, amely ĂŒnnepi alkalmakon vagy kĂŒlönleges vacsorĂĄkon kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 20 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Kacsacomb
⭕ 50 g Durva tengeri só
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss kakukkfƱ
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 500 g Kacsazsír
⭕ 1 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsacombokat alaposan tisztĂ­tsd meg, Ă©s dörzsöld be durva tengeri sĂłval. SzĂłrd meg friss kakukkfƱvel, babĂ©rlevĂ©llel Ă©s zĂșzott fokhagymĂĄval. Tedd egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, majd pihentesd a hƱtƑben 12-24 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    A sĂłzĂĄs segĂ­t kivonni a nedvessĂ©get a hĂșsbĂłl, ami fontos a confit elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez. Ne spĂłrolj a sĂłval!

    2

    A pĂĄcolĂĄsi idƑ utĂĄn tĂĄvolĂ­tsd el a sĂłt a kacsacombokrĂłl, majd töröld szĂĄrazra konyhai papĂ­rtörlƑvel.

    Fontos, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a felesleges sĂłt, kĂŒlönben tĂșl sĂłs lesz a vĂ©geredmĂ©ny.

    3

    MelegĂ­tsd fel a kacsazsĂ­rt egy nagy, mĂ©ly serpenyƑben alacsony lĂĄngon, amĂ­g teljesen felolvad.

    Ha nincs elegendƑ kacsazsĂ­rod, keverheted össze mĂĄs zsiradĂ©kkal, pĂ©ldĂĄul libazsĂ­rral vagy olĂ­vaolajjal.

    4

    Helyezd a kacsacombokat a kacsazsĂ­rba Ășgy, hogy teljesen ellepje Ƒket. FƑzd lassĂș tƱzön (alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten) 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a hĂșs omlĂłsan puha nem lesz.

    A lĂ©nyeg a lassĂș fƑzĂ©s, hogy a hĂșs omlĂłs legyen. A hƑmĂ©rsĂ©klet ne legyen magasabb 90°C-nĂĄl.

    5

    Ha a kacsacombok elkĂ©szĂŒltek, emeld ki Ƒket a zsĂ­rjĂĄbĂłl, Ă©s hagyd lecsepegni. A zsĂ­rban akĂĄr több hĂ©tig is tĂĄrolhatod a hĂșst, ha lĂ©gmentesen lefeded.

    A zsĂ­rban valĂł tĂĄrolĂĄs egyben tartĂłsĂ­tja is a hĂșst. A zsĂ­rnak teljesen el kell fednie a hĂșst.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt pirĂ­tsd meg a kacsacombokat egy serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy a bƑrĂŒk ropogĂłs legyen. TĂĄlald burgonyapĂŒrĂ©vel vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel.

    A ropogĂłs bƑr Ă©rdekĂ©ben a sĂŒtƑben grill fokozaton pirĂ­tsd, de figyelj, hogy ne Ă©gjen meg.