A vöröshagymát és fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a darált hússal, római köménnyel, füstölt paprikával, chilipehellyel, sóval és fekete borssal.
A darált húst alaposan gyúrd össze a fűszerekkel, hogy a kebabok jól összetartsanak.
A csirkehúst vágd kisebb kockákra, és pácold be mézzel, balzsamecettel, szójaszósszal, reszelt gyömbérrel, olívaolajjal és füstölt paprikával.
A csirkehúst legalább 30 percig, de akár több órán át is pácolhatod, hogy az ízek jobban átjárják.
Formázz hosszúkás kebabokat a darált húsból, és húzd nyársra a pácolt csirkehúst, valamint az ananászkockákat és paprikadarabokat is. Hagyd állni 20 percig a hűtőben.
A nyársra húzás előtt a fanyársakat áztasd vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.
Hevítsd fel a grillt vagy egy serpenyőt, és süsd a húsokat közepes lángon kb. 10-12 percig, időnként forgatva, amíg kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradnak.
A húsokat ne süsd túl, mert kiszáradnak. Használj húshőmérőt, a csirke akkor van készen, ha a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.
Amíg a hús sül, a paradicsomokat és paprikákat vágd félbe, és grillezd meg néhány percig, hogy kissé karamellizálódjanak.
A zöldségeket magas hőfokon grillezd, hogy gyorsan karamellizálódjanak és ne veszítsenek a nedvességtartalmukból.
Főzd meg a bulgurt vagy rizst enyhén sós vízben, majd hagyd állni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A bulgurt vagy rizst főzés után fedd le, és hagyd állni 5-10 percig, hogy a gőzben tovább puhuljon és az ízek jobban összeérjenek.
Tálald a kebabokat egy nagy tálon, mellé rendezd a grillezett zöldségeket, az édes-sós pácban sült ananászt, a bulgurt vagy rizst, és kínáld joghurtos szósszal. Szórd meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel. A lepénykenyeret külön tálald.
A joghurtos szószhoz keverhetsz egy kis apróra vágott mentát vagy uborkát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.