Édesburgonyás Nikujaga tálalva, gazdag raguval

Édesburgonyás Nikujaga

A Nikujaga egy klasszikus japán étel, mely a háztartások egyik alapétele. A hagyományos változat marhahúst és burgonyát tartalmaz, de az édesburgonya hozzáadása egy modernebb ízvilágot kínál, miközben megőrzi a japán étkezések szeretett alapjait.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Édesburgonya
200 g Marhahús (vékony szeletekre vágva)
1 db Hagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 ek. Mirin
1 tk. Ginger (friss)
2 ek. Szezámmagolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát vékony szeletekre vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

    A burgonyát ne vágjuk túl apróra, hogy ne főljön szét a főzés során.

    2

    A szezámmagolajban felhevítjük a hagymát és az édesburgonyát, majd 3-4 percig pirítjuk, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    Ne süssük túl erősen, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

    3

    Hozzáadjuk a marhahúst, és 2-3 percig pirítjuk, amíg a hús meg nem barnul.

    Ha a hús túl zsíros, először távolítsuk el a felesleges zsírt.

    4

    A szójaszószt, mirint, cukrot és gyömbért összekeverjük, majd a húsra öntjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.

    Használjunk minőségi szójaszószt, hogy a mártás igazán gazdag legyen.

    5

    Felforraljuk, majd takarékra vesszük a hőt, és lassan főzzük további 15-20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul és a hús omlós lesz.

    Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy a mártás ne legyen túl sűrű.

    6

    Tálalás előtt egy kis szezámmagolajat adhatunk hozzá extra ízért.