A hagymát vékony szeletekre vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
A burgonyát ne vágjuk túl apróra, hogy ne főljön szét a főzés során.
A szezámmagolajban felhevítjük a hagymát és az édesburgonyát, majd 3-4 percig pirítjuk, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
Ne süssük túl erősen, hogy a zöldségek ne égjenek meg.
Hozzáadjuk a marhahúst, és 2-3 percig pirítjuk, amíg a hús meg nem barnul.
Ha a hús túl zsíros, először távolítsuk el a felesleges zsírt.
A szójaszószt, mirint, cukrot és gyömbért összekeverjük, majd a húsra öntjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.
Használjunk minőségi szójaszószt, hogy a mártás igazán gazdag legyen.
Felforraljuk, majd takarékra vesszük a hőt, és lassan főzzük további 15-20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul és a hús omlós lesz.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy a mártás ne legyen túl sűrű.
Tálalás előtt egy kis szezámmagolajat adhatunk hozzá extra ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.