Tisztítsd meg az elk steaket, és töröld szárazra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát.
A húst sütés előtt legalább 30 perccel vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Így egyenletesebben fog sülni.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a steakeket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kéreg képződik. Tedd félre pihenni.
A serpenyő legyen nagyon forró, amikor a húst beleteszed, hogy gyorsan kérgesedjen és a húsnedvek benn maradjanak. Ne mozgassuk a húst sütés közben.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a bogyós gyümölcsöket, a vörösbort, a mézet és a balzsamecetet.
A bogyós gyümölcsök lehetnek frissek vagy fagyasztottak is. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte.
Főzd a szószt közepes lángon 10-12 percig, amíg besűrűsödik, majd adj hozzá friss kakukkfüvet az ízek kiemelésére.
A szósz akkor jó, ha egy kanál hátulján megtartja magát. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy vörösbort.
Tálaláskor helyezd a steaket egy tányérra, és locsold meg a bogyós redukcióval. Tálald párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével.
A steaket tálalás előtt vágd vékony szeletekre a rostokra merőlegesen, hogy könnyebb legyen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.