Emu fillet with pepper sauce served with vegetables.

Emu fillet with pepper sauce

Az emu fillet with pepper sauce egy igazán különleges vadétel, amely az egzotikus alapanyagok és a klasszikus technikák tökéletes kombinációja. Az emu húsa rendkívül sovány és zamatos, amelyet a borsmártás intenzív ízei még jobban kiemelnek. Ez az étel a vadételek kedvelőinek nyújt különleges élményt, miközben a gyors elkészíthetősége miatt ideális választás elegáns vacsorákhoz vagy ünnepi alkalmakra. A friss zöldségek és a krémes mártás harmóniája garantáltan elkápráztatja a vendégeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Emu fillet
50 g Butter
1 ek. Black peppercorns
200 ml Heavy cream
150 ml Beef stock
2 ek. Olive oil
1 tk. Salt
2 ág Fresh thyme

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg az emu filéket, és töröld szárazra papírtörlővel. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A szárazra törlés biztosítja, hogy a hús szépen megpiruljon sütés közben.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat és 20 g vajat közepes-magas hőmérsékleten. Süssd az emu filéket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kéreg képződik. Tedd félre pihenni, és takard le fóliával.

    A hús pihentetése segít, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak, így a filé omlósabb lesz. A fólia alatt melegen is marad.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a maradék vajat, és add hozzá a durvára tört fekete borsot. Keverd meg, hogy a bors aromái felszabaduljanak.

    A frissen tört bors sokkal intenzívebb ízt ad, mint az őrölt változat.

    4

    Öntsd hozzá a marhahús alaplevet, és főzd, amíg a felére csökken. Ezután keverd hozzá a tejszínt, és lassú tűzön főzd, amíg a mártás besűrűsödik.

    A mártás sűrűségét ízlés szerint szabályozhatod a főzési idővel. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés alaplevet vagy tejszínt.

    5

    Tálalás előtt helyezd vissza az emu filéket a serpenyőbe, és locsold meg a borsmártással, hogy az ízek átjárják a húst.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a hús meleg maradjon és átvegye a mártás ízét.

    6

    Tálald a filéket a borsmártással együtt, friss zöldségekkel vagy burgonyapürével. Díszítsd friss kakukkfűvel.

    A kakukkfű remekül illik a borsos ízekhez, de más friss fűszernövényekkel is kísérletezhetsz.