Enchilada avokádóval, frissen tálalva

Enchilada avokádóval

Az enchilada egy hagyományos mexikói étel, amely gazdag ízekkel rendelkezik, és könnyen variálható. Az avokádóval való elkészítése egy különleges, friss ízélményt ad a klasszikus recepthez. Az enchilada tökéletes választás egy fűszeres és tápláló étkezéshez, amelyet bármilyen alkalomra tálalhatsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Kukoricatortilla
300 g Csirkehús
2 db Avokádó
100 g Kukorica
1 db Piros hagyma
150 ml Tegye szósz
100 g Reszelt sajt
2 ek. Tejföl
1 csokor Cilantro
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg, majd szeleteld fel apróra.

    A csirkehúst előre is sütheted, hogy gyorsabban haladj a főzéssel.

    2

    A hagymát hámozd meg és vágd finomra. A kukoricát készíts elő, és tartsd melegen.

    A hagymát piríthatod is, hogy édesebb ízt kapjon.

    3

    Az avokádót hámozd meg, és vágd kis darabokra.

    Ha szeretnéd, az avokádókat egy kis lime lével is meglocsolhatod, hogy friss maradjon.

    4

    A kukoricatortillákat enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, majd töltsd meg őket a csirkehússal, kukoricával, hagymával és avokádóval.

    Ha a tortilla túl kemény, akkor egy kis vízzel nedvesítsd meg, hogy rugalmasabb legyen.

    5

    Helyezd az enchiladákat egy sütőtálba, öntsd rá a tejfölös szószt, és szórd meg reszelt sajttal.

    A tejfölös szószt friss korianderrel is díszítheted, hogy gazdagabb íze legyen.

    6

    Süsd a tálat 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig, amíg a sajt megolvad és a teteje szépen megpirul.

    Figyeld a sajtot, nehogy megégjen!

    7

    Tálald a frissen sült enchiladákat lime levével és friss korianderrel díszítve.

    A lime és koriander frissessége remekül passzol az enchiladák gazdag ízvilágához.