A tenger gyümölcseket (hal, garnélarák, tintenhal) alaposan mosd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát és vöröshagymát finomra aprítsd.
Ha gyorsítani szeretnél, a tenger gyümölcseit előre is megpucolhatod és felapríthatod.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és vöröshagymát, pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de figyelj, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a tenger gyümölcseit, a chili port, köményt és oregánót. Pirítsd a tenger gyümölcseit 5-7 percig, amíg azok megpuhulnak.
A tenger gyümölcseit ne süsd túl, hogy ne legyenek gumis állagúak.
Közben készítsd el a paradicsomszószt: a paradicsomot kockázd fel, és egy másik serpenyőben hevítsd fel, hogy sűrű, fűszeres szószt kapj.
A paradicsomot kissé összetörheted, hogy szószosabb állagot kapj.
A tortilla lapokat helyezd el egy tepsiben, töltsd meg őket a tenger gyümölcseivel és a paradicsomszósszal, majd tekerd fel.
A tortilla lapokat enyhén megmelegítheted, hogy könnyebben formázhatóak legyenek.
A tekercseket tedd a sütőbe 180°C-ra, és süsd 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tortilla szélein enyhén megpirul.
Ha szereted a ropogósabb ételeket, süsd még 5 percig, hogy a tortilla teteje kicsit megszáradjon.
Tálald a kész enchiladát tejföllel és lime lével, majd szórj rá reszelt sajtot és friss koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.