Enchilada tenger gyümölcseivel, gazdag fűszeres szószban tálalva

Enchilada tenger gyümölcseivel

Az enchilada eredete Mexikóban található, és az étel rendkívül népszerű a mexikói konyhában. Az enchiladákat hagyományosan húsos vagy zöldséges töltelékkel készítik, de a tenger gyümölcseivel való variáció különleges és friss ízt ad a fogásnak. A tenger gyümölcsei, mint a garnélarák, a tintenhal és a hal, tökéletesen illeszkednek a fűszeres salsa szószhoz, így egy ínycsiklandó ételt kapunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tengeri hal (pl. tőkehal vagy tőkehal filé)
100 g Garnélarák
100 g Tintenhal
4 db Tortilla lap
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Chili por
1 tk. Kömény
1 tk. Oregano
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Szegfűbors
100 g Sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)
50 g Tejföl
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseket (hal, garnélarák, tintenhal) alaposan mosd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát és vöröshagymát finomra aprítsd.

    Ha gyorsítani szeretnél, a tenger gyümölcseit előre is megpucolhatod és felapríthatod.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és vöröshagymát, pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de figyelj, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a tenger gyümölcseit, a chili port, köményt és oregánót. Pirítsd a tenger gyümölcseit 5-7 percig, amíg azok megpuhulnak.

    A tenger gyümölcseit ne süsd túl, hogy ne legyenek gumis állagúak.

    4

    Közben készítsd el a paradicsomszószt: a paradicsomot kockázd fel, és egy másik serpenyőben hevítsd fel, hogy sűrű, fűszeres szószt kapj.

    A paradicsomot kissé összetörheted, hogy szószosabb állagot kapj.

    5

    A tortilla lapokat helyezd el egy tepsiben, töltsd meg őket a tenger gyümölcseivel és a paradicsomszósszal, majd tekerd fel.

    A tortilla lapokat enyhén megmelegítheted, hogy könnyebben formázhatóak legyenek.

    6

    A tekercseket tedd a sütőbe 180°C-ra, és süsd 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tortilla szélein enyhén megpirul.

    Ha szereted a ropogósabb ételeket, süsd még 5 percig, hogy a tortilla teteje kicsit megszáradjon.

    7

    Tálald a kész enchiladát tejföllel és lime lével, majd szórj rá reszelt sajtot és friss koriandert.