Epres-bazsalikomos cider poharakban tálalva

Epres-bazsalikomos alkoholmentes cider

Az epres-bazsalikomos cider egy különleges frissítő ital, amely ötvözi a nyári gyümölcsök és a friss fűszernövények ízét. Ez az ital az olasz gasztronómia ihletésére készült, ahol a bazsalikom gyakran kerül gyümölcsökkel egy tányérra. Az érett eper édessége és a bazsalikom frissessége tökéletes harmóniát alkot. A recept alkoholmentes változata minden korosztály számára élvezhető, és ideális nyári partikra vagy egy forró délutánra a kertben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss eper
8 db Friss bazsalikomlevél
750 ml Alma cider (alkoholmentes)
30 ml Frissen facsart citromlé
25 g Méz
500 ml Szénsavas ásványvíz
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az epreket és a bazsalikomleveleket. Az epreket darabold fel kisebb darabokra, hogy könnyebben kiengedjék az ízüket.

    A bazsalikomot közvetlenül a felhasználás előtt mosd meg, hogy ne hervadjon meg.

    2

    Egy nagy kancsóban keverd össze az alkoholmentes alma cidert és a citromlevet. Add hozzá az eperdarabokat, és óvatosan nyomkodd meg őket egy kanállal, hogy az ízüket kiengedjék.

    Ne nyomkodd túl erősen az epret, mert pépes lesz és zavarossá teszi az italt. Csak finoman nyomd meg.

    3

    Adj hozzá mézet, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik. Tipp: használj szobahőmérsékletű mézet, hogy könnyebben oldódjon.

    Ha a méz nagyon sűrű, tedd pár másodpercre a mikróba, hogy folyékonyabb legyen, de vigyázz, ne forrósítsd fel.

    4

    Helyezd bele a bazsalikomleveleket a kancsóba. Óvatosan keverd össze, hogy a levelek ne törjenek, de ízük beleoldódjon az italba.

    A bazsalikomleveleket finoman ütögesd meg a tenyeredben, mielőtt az italba teszed, így jobban kiadják az aromájukat.

    5

    Öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet, és lassan keverd el. Ügyelj arra, hogy ne veszítsd el a szénsavtartalmat.

    A szénsavas vizet lassan, a kancsó oldalára öntve keverd el, hogy minél kevesebb szén-dioxid távozzon.

    6

    Tálaláskor tegyél jégkockát minden pohárba, és öntsd rá az elkészült cidert. Friss eperrel és bazsalikomlevéllel díszítsd a poharakat.

    A poharakat előhűtve tovább hidegen tarthatod a cidert.