Mosd meg alaposan az epreket, távolítsd el a zöld szárukat, és vágd félbe vagy szeletekre, ha nagyobb szemekről van szó.
Az epret közvetlenül a felhasználás előtt mosd meg, hogy ne szívja tele magát vízzel.
Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz feloldódik.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy eritritet.
Add hozzá az epret a lábosba, és közepes lángon melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy az eper színe és frissessége megmaradjon.
Ha fagyasztott epret használsz, ne olvaszd ki előtte, hanem közvetlenül a lábosba tedd.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy kiegyensúlyozd az édességet.
A citromlé segít megőrizni az eper élénk színét is.
Keverd meg alaposan, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt néha keverd meg, hogy az eper íze jobban átjárja a cidert.
Tálalás előtt szűrd le a cidert, és az eperszeleteket rendezd el ízlésesen a poharakban. Díszítsd friss mentával.
A leszűrt epret felhasználhatod más desszertekhez, például fagylalthoz vagy joghurthoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.