A marhahúst vágd nagyobb kockákra, majd egy tálban keverd össze az olívaolajat, finomra vágott fokhagymát, sót, borsot és a friss citromlevet.
A hús kockákat ne vágd túl kicsire, hogy a grillen ne száradjanak ki.
A hús kockákat hagyd marinálódni a fűszeres olajban legalább 30 percig.
Minél tovább marinálódik, annál intenzívebb lesz az íz, de ha időszűkében vagy, 30 perc is elegendő.
Az ananászt hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra, amelyek jól illeszkednek a hús darabokhoz.
Az ananász édes íze és enyhe savassága tökéletesen kiegészíti a fűszeres húst.
A húsokat és ananászdarabokat váltakozva tűzd fel a nyársra, majd helyezd őket a grillre.
Ha faszenes grillen sütöd, a húsokat és ananászt ne rakd túl szorosra a nyárson, hogy egyenletesebben süljön meg.
Grillezd a nyársakat 10-15 percig, amíg a hús átsül, és a külseje szép aranybarna lesz.
Időnként forgassd meg a nyársat, hogy minden oldala szépen megsüljön.
Tálald a kész espetadát friss korianderrel és rozmaringgal díszítve.
A friss fűszerek és az ananász extra frissességet ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.