Espetada ananásszal, friss korianderrel tálalva

Espetada ananásszal

Az espetada egy hagyományos portugál étel, amelyet nyárson sütnek, és általában húsokkal és zöldségekkel készítenek. Az ananászos változata különleges ízélményt ad a grillezett húsoknak, mivel az ananász édes és enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres marhahúst. Az espetada ideális választás a nyári grillezésekhez, és friss fűszerekkel tálalva egy igazán különleges étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (például hátszín)
1 db Ananász
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Citruslé (lime vagy citrom)
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb kockákra, majd egy tálban keverd össze az olívaolajat, finomra vágott fokhagymát, sót, borsot és a friss citromlevet.

    A hús kockákat ne vágd túl kicsire, hogy a grillen ne száradjanak ki.

    2

    A hús kockákat hagyd marinálódni a fűszeres olajban legalább 30 percig.

    Minél tovább marinálódik, annál intenzívebb lesz az íz, de ha időszűkében vagy, 30 perc is elegendő.

    3

    Az ananászt hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra, amelyek jól illeszkednek a hús darabokhoz.

    Az ananász édes íze és enyhe savassága tökéletesen kiegészíti a fűszeres húst.

    4

    A húsokat és ananászdarabokat váltakozva tűzd fel a nyársra, majd helyezd őket a grillre.

    Ha faszenes grillen sütöd, a húsokat és ananászt ne rakd túl szorosra a nyárson, hogy egyenletesebben süljön meg.

    5

    Grillezd a nyársakat 10-15 percig, amíg a hús átsül, és a külseje szép aranybarna lesz.

    Időnként forgassd meg a nyársat, hogy minden oldala szépen megsüljön.

    6

    Tálald a kész espetadát friss korianderrel és rozmaringgal díszítve.

    A friss fűszerek és az ananász extra frissességet ad a fogásnak.