Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban vagy vízforralóban.
A legjobb íz elérése érdekében használj szűrt vizet.
Tedd a bodzavirágot és a fahéjrudat a forró vízbe.
Ha nincs friss bodzavirágod, használhatsz szárítottat is. Ebben az esetben kb. 2 evőkanál szárított bodzavirágra lesz szükséged.
Hagyd ázni 7-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, közben néha keverd meg.
Ne hagyd túl sokáig ázni, mert a tea keserű lehet.
Távolítsd el a fahéjrudat és a bodzavirágot a vízből.
Használhatsz teaszűrőt vagy teatojást is a bodzavirághoz, hogy könnyebb legyen eltávolítani.
Keverd hozzá a mézet, amíg teljesen feloldódik.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy steviát.
Adj hozzá egy evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy frissítőbb legyen az íze.
A citromlé helyett használhatsz lime-ot is.
Öntsd a teát bögrébe, és azonnal fogyaszthatod. Díszítheted egy citromkarikával vagy egy fahéjrúddal.
A tea ízét tovább fokozhatod egy kevés mézzel vagy agavé sziruppal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.