Fahéjas cider tálalva pohárban

Fahéjas cider

A fahéjas cider klasszikus, melegítő ital, amely különösen népszerű a hideg őszi és téli napokon. A fahéj és a szegfűszeg fűszeres aromája tökéletesen harmonizál az alma cider édes-savanykás ízével, miközben a narancs frissességet és mélységet ad az italnak. Ez az egyszerűen elkészíthető recept ideális baráti összejövetelekre, ünnepi alkalmakra vagy egy pihentető estére otthon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
2 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
1 db Narancshéj
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudakat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz barna cukrot is, ha szeretnél egy kicsit karamellesebb ízt.

    2

    Adj hozzá egy narancs héját (egészben vagy spirál formában), hogy fokozd az ital aromáját. Tipp: Csak a narancs külső héját használd, mert a fehér rész keserűvé teheti az italt.

    A narancshéjat zöldséghámozóval a legkönnyebb eltávolítani, ügyelve arra, hogy a fehér rész ne kerüljön bele.

    3

    Közepes lángon lassan melegítsd az italt, de ne forrald fel, hogy a fűszerek aromái finoman kioldódjanak.

    A lassú melegítés biztosítja, hogy a fűszerek ízei szépen átjárják a cidert.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy egyensúlyozd az ital édességét és gazdagabb ízvilágot érj el.

    A citromlé helyett használhatsz egy kevés almalevet is a savasság érdekében.

    5

    Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    A pihentetés alatt fedd le a lábost, hogy az aromák ne szökjenek el.

    6

    Tálalás előtt szűrd le az italt, és díszítsd friss mentával és egy-egy fahéjrúddal a poharakban.

    Ha nincs friss mentád, használhatsz szárított mentát is, de abból kevesebbet.