Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudakat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
A méz helyett használhatsz barna cukrot is, ha szeretnél egy kicsit karamellesebb ízt.
Adj hozzá egy narancs héját (egészben vagy spirál formában), hogy fokozd az ital aromáját. Tipp: Csak a narancs külső héját használd, mert a fehér rész keserűvé teheti az italt.
A narancshéjat zöldséghámozóval a legkönnyebb eltávolítani, ügyelve arra, hogy a fehér rész ne kerüljön bele.
Közepes lángon lassan melegítsd az italt, de ne forrald fel, hogy a fűszerek aromái finoman kioldódjanak.
A lassú melegítés biztosítja, hogy a fűszerek ízei szépen átjárják a cidert.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy egyensúlyozd az ital édességét és gazdagabb ízvilágot érj el.
A citromlé helyett használhatsz egy kevés almalevet is a savasság érdekében.
Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
A pihentetés alatt fedd le a lábost, hogy az aromák ne szökjenek el.
Tálalás előtt szűrd le az italt, és díszítsd friss mentával és egy-egy fahéjrúddal a poharakban.
Ha nincs friss mentád, használhatsz szárított mentát is, de abból kevesebbet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.