Fahéjas-mézes cider melegítő ital narancskarikával és fahéjjal díszítve

Fahéjas-mézes cider

A fahéjas-mézes cider egy klasszikus melegítő ital, amely a hideg hónapok kedvence. Az alma cider természetes édessége, a fahéj melegsége és a méz selymes íze tökéletes kombinációt alkot. Egyszerűen elkészíthető, és ideális választás egy baráti összejövetelre vagy egy pihenős estére. Próbáld ki ezt az illatos és ízletes italt, amely garantáltan meghozza az ünnepi hangulatot!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider (szénsavas)
1 db Fahéjrúd
2 ek. Méz
1 tk. Narancshéj (reszelt)
3 db Szegfűszeg
1 csipet Fahéjpor (díszítéshez)
2 db Narancskarikák (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban melegítsd fel az almás cidert közepes lángon. Ne forrald fel.

    Használj jó minőségű, természetes almás cidert a legjobb íz érdekében.

    2

    Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a reszelt narancshéjat. Főzd alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. TIPP: Ha intenzívebb ízt szeretnél, hagyd állni az italt fedő alatt pár percig.

    A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    3

    Keverd bele a mézet, és győződj meg róla, hogy teljesen feloldódik.

    A mézet akkor add hozzá, amikor a cider már nem túl forró, hogy megőrizze az értékes tápanyagait.

    4

    Szűrd le az italt, majd öntsd hőálló poharakba. TIPP: Egy finom szűrővel eltávolíthatod a szegfűszeget és a fahéjrudat.

    Ha nincs hőálló poharad, használhatsz vastag falú üvegpoharat is, de előtte melegítsd fel azokat meleg vízzel, hogy ne repedjenek meg.

    5

    Díszítsd a poharakat narancskarikával és egy csipet fahéjjal. Tálald melegen.

    Kínálhatsz mellé mézeskalácsot vagy más ünnepi süteményt.