Fahéjas tej pohárban tálalva

Fahéjas tej

A fahéjas tej az egyik legegyszerűbb és legmeghittebb meleg ital, amely tökéletesen illik egy hideg téli estéhez. Ez az ital a gyermekkor meleg emlékeit idézi fel, miközben a fahéj fűszeres íze és a méz édessége megnyugtató hatással van az emberre. A fahéjat már évszázadok óta használják nemcsak az íze, hanem egészségügyi előnyei miatt is. A meleg tej pedig önmagában is tökéletes választás lefekvés előtt. Egyszerűen elkészíthető, és garantáltan melegséget hoz a hideg napokra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Tej
1 db Fahéjrúd
20 g Méz
0.5 tk. Őrölt fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a tejet egy közepes méretű lábosba, és tedd hozzá a fahéjrudat.

    Használj zsírosabb tejet, mert az jobban átveszi a fahéj ízét.

    2

    Lassú tűzön kezdd el melegíteni a tejet, közben gyakran kevergesd, hogy ne égjen oda. Ne hagyd, hogy a tej felforrjon, csak gyöngyözzön.

    A tej könnyen leég az aljára, ezért figyelj rá, és gyakran keverd meg egy fakanállal.

    3

    Amikor a tej elérte a kívánt hőmérsékletet, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy a fahéj íze átjárja.

    Ha intenzívebb fahéj ízt szeretnél, hagyd a fahéjrudat tovább a tejben.

    4

    Távolítsd el a fahéjrudat, majd add hozzá a mézet. Alaposan keverd el, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A mézet csak a végén add hozzá, amikor a tej már nem forró, így megőrizheted a méz jótékony hatásait.

    5

    Tálald a tejet egy bögrében, és a tetejét szórd meg egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

    A tetejére szórhatsz egy kevés kakaóport is, hogy még finomabb legyen.