Öntsd a tejet egy közepes méretű lábosba, és tedd hozzá a fahéjrudat.
Használj zsírosabb tejet, mert az jobban átveszi a fahéj ízét.
Lassú tűzön kezdd el melegíteni a tejet, közben gyakran kevergesd, hogy ne égjen oda. Ne hagyd, hogy a tej felforrjon, csak gyöngyözzön.
A tej könnyen leég az aljára, ezért figyelj rá, és gyakran keverd meg egy fakanállal.
Amikor a tej elérte a kívánt hőmérsékletet, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy a fahéj íze átjárja.
Ha intenzívebb fahéj ízt szeretnél, hagyd a fahéjrudat tovább a tejben.
Távolítsd el a fahéjrudat, majd add hozzá a mézet. Alaposan keverd el, hogy a méz teljesen feloldódjon.
A mézet csak a végén add hozzá, amikor a tej már nem forró, így megőrizheted a méz jótékony hatásait.
Tálald a tejet egy bögrében, és a tetejét szórd meg egy csipetnyi őrölt fahéjjal.
A tetejére szórhatsz egy kevés kakaóport is, hogy még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.