Falukorv makarónival és sajttal tálalva

Falukorv makarónival és sajttal

A falukorv makarónival és sajttal egy klasszikus magyar étel, amelyet sokan a családi vacsorák alkalmával készítenek. A falukorv, amelyet hagyományosan sertésből vagy marhából készítenek, a makaróni és a krémes sajt szósszal kombinálva egy igazán ínycsiklandó ételt alkot. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy hétköznapi étkezéshez. A falukorv pirítása és a sajttal való keverése kiemeli az étel ízeit. Technikai tanács: Ha szeretnéd, a tálalás előtt egy kevés reszelt sajttal is megszórhatod, hogy még gazdagabb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Falukorv (sertéshús vagy marhahús)
250 g Makaróni
150 g Sajt (pl. cheddar vagy gouda)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A makarónit főzd meg sós vízben az utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    A makarónit ne főzd túl, hogy megtartja a megfelelő textúrát és nem válik túl puha.

    2

    A falukorvot vágd kis darabokra vagy szeletekre, és pirítsd meg egy serpenyőben az olívaolajon, amíg enyhén meg nem pirul.

    A korvát egyenletesen pirítsd, hogy minden darab aranybarna legyen, és az ízek jobban kiemelkedjenek.

    3

    A vöröshagymát vágd apróra, és a fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a pirított falukorvákhoz. Pirítsd tovább 2-3 percig.

    A fokhagyma és hagyma együtt való pirítása fokozza az étel ízét és egy gazdag alapot ad.

    4

    A tejbe reszeld bele a sajtot, és alacsony lángon keverd addig, amíg a sajt teljesen fel nem olvad.

    A tej és sajt kombinációja krémes szósszá alakul, amely tökéletesen bevonja a makarónit.

    5

    A főtt makarónit add a sajt alapú szósszal kevert falukorvához, és alaposan keverd össze.

    Ha szeretnéd, a kész ételt egy kis reszelt sajttal megszórhatod, hogy extra ízt adj hozzá.

    6

    Tálald az ételt petrezselyemmel megszórva.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételhez, így nemcsak finom, hanem látványos is.