Panírozott falukorv sült zöldségekkel

Falukorv panírozva és sütve

A falukorv egy hagyományos étel, amelyet Magyarországon is gyakran fogyasztanak. A panírozott és sült változata különösen népszerű, mivel a ropogós panír egy finom textúrát ad a húsnak. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és ideális választás ebédre vagy vacsorára, amit akár salátával, akár főtt burgonyával tálalhatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv
2 db Tojás
200 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvát vágd szeletekre, hogy egyenletesen tudjon megsülni.

    A szeletek vastagsága kb. 2-3 cm legyen, hogy könnyen át tudjon sülni, de ne száradjon ki.

    2

    A lisztet, a tojásokat és a zsemlemorzsát külön tálakba készítsd elő.

    A panírozás előtt a tojásokat jól verd fel, hogy sima állagú legyen, így a panír jobban tapad.

    3

    A falukorvát először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    A panír rétegezésekor ügyelj arra, hogy minden oldalát alaposan bevonja a morzsa, így a sütés során egyenletesen aranybarna lesz.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a panírozott falukorvát minden oldalán, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz (kb. 4-5 perc oldalanként).

    A serpenyő hőmérséklete fontos! Ne legyen túl forró, mert akkor a panír gyorsan megéghet, miközben a korvának nem lesz ideje átsülni.

    5

    Tálald a panírozott falukorvát friss salátával vagy főtt burgonyával.

    A friss citromlével vagy egy kis majonézzel tálalt falukorv ízesebbé válik.