A falukorvát vágd szeletekre, hogy egyenletesen tudjon megsülni.
A szeletek vastagsága kb. 2-3 cm legyen, hogy könnyen át tudjon sülni, de ne száradjon ki.
A lisztet, a tojásokat és a zsemlemorzsát külön tálakba készítsd elő.
A panírozás előtt a tojásokat jól verd fel, hogy sima állagú legyen, így a panír jobban tapad.
A falukorvát először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
A panír rétegezésekor ügyelj arra, hogy minden oldalát alaposan bevonja a morzsa, így a sütés során egyenletesen aranybarna lesz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a panírozott falukorvát minden oldalán, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz (kb. 4-5 perc oldalanként).
A serpenyő hőmérséklete fontos! Ne legyen túl forró, mert akkor a panír gyorsan megéghet, miközben a korvának nem lesz ideje átsülni.
Tálald a panírozott falukorvát friss salátával vagy főtt burgonyával.
A friss citromlével vagy egy kis majonézzel tálalt falukorv ízesebbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.