Fårikål főtt burgonyával, gazdag bárányhússal és káposztával tálalva

Fårikål főtt burgonyával

A Fårikål egy klasszikus norvég étel, amelyet hosszú idők óta hagyományosan fogyasztanak. A bárányhús és a káposzta egyszerű, de ínycsiklandó kombinációja jól illik a hideg, téli hónapokhoz. A burgonya kíséri az ételt, és segít csökkenteni a hús fűszerességét, miközben gazdagítja az étel textúráját. A Fårikål egy tápláló étel, amely tökéletes választás egy kiadós családi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
500 g Káposzta
1 tk. Fehér bors
1 tk.
2 db Babérlevél
1 l Víz
4 db Főtt burgonya
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd fel kisebb darabokra, és tedd egy nagyobb lábasba.

    A hús darabolásánál figyelj arra, hogy az egyenletesen süljön meg, és könnyen átjárja a fűszeres levet.

    2

    A káposztát vágd nagyobb darabokra, és rétegezd a húsra.

    A káposztát ne vágd túl apróra, hogy megőrizze textúráját főzés közben.

    3

    Add hozzá a fehér borsot, a sót és a babérleveleket, majd öntsd rá a vizet.

    A fűszerek segítenek az étel ízének gazdagításában, de ne tedd túl sósra.

    4

    Fedd le a lábast, és főzd 1,5-2 órán át közepes lángon, amíg a hús és a káposzta megpuhul.

    Ha a víz elpárolgott, pótold egy kis vízzel, hogy mindig legyen elegendő folyadék a főzéshez.

    5

    A főtt burgonyát hámozd meg, és szeleteld fel. Tálald a főtt bárányhússal és káposztával.

    A főtt burgonya egyszerű, de tökéletes kísérője ennek az ételnek, mivel jól kiegészíti a hús gazdag ízét.

    6

    Tálald az ételt melegen, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket.

    Ez az étel ideális hideg napokon, mivel laktató és melegítő hatású.