Pucold meg és főzd meg a krumplit sós vízben, majd törd össze, amíg sima püré nem lesz belőle.
A krumplit alaposan főzd meg, hogy könnyen lehessen pürésíteni. Használhatsz krumplinyomót a simább eredményért.
Add hozzá a vajat a forró krumplihoz, és keverd el, hogy teljesen felolvadjon.
A forró krumpli segít a vajnak gyorsan felolvadni és egyenletesen elkeveredni, ami fontos a megfelelő állag eléréséhez.
Hagyd kihűlni kissé, majd add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd gyúrd össze egy puha, de nem ragacsos tésztává.
A krumplipüré ne legyen túl forró, mert a sütőpor azonnal reakcióba léphet. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd vágd négyzetekre vagy háromszögekre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, és süsd a farlokat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna lesz.
A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Tálald melegen vajjal megkenve, vagy akár reggeli kísérőjeként fogyasztva.
A farl akkor a legfinomabb, ha frissen, melegen tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.