Farl skót krumplis kenyér frissen sütve

Farl - Skót krumplis kenyér

A farl egy hagyományos skót burgonyás kenyér, amelyet serpenyőben sütnek, így nincs szükség sütőre. Eredetileg a skót vidéken készült, ahol a kenyérsütéshez egyszerű alapanyagokat használtak. A krumpli könnyűvé és puha állagúvá teszi, miközben a serpenyőben való sütés enyhén ropogós külsőt ad neki. A farl gyakran része egy hagyományos skót reggelinek, és vajas vagy sós feltétekkel tálalják. A könnyen elkészíthető és tápláló kenyér ma is népszerű Skóciában és az Egyesült Királyságban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt krumpli
100 g Búzaliszt
30 g Vaj
5 g
5 g Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Pucold meg és főzd meg a krumplit sós vízben, majd törd össze, amíg sima püré nem lesz belőle.

    A krumplit alaposan főzd meg, hogy könnyen lehessen pürésíteni. Használhatsz krumplinyomót a simább eredményért.

    2

    Add hozzá a vajat a forró krumplihoz, és keverd el, hogy teljesen felolvadjon.

    A forró krumpli segít a vajnak gyorsan felolvadni és egyenletesen elkeveredni, ami fontos a megfelelő állag eléréséhez.

    3

    Hagyd kihűlni kissé, majd add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd gyúrd össze egy puha, de nem ragacsos tésztává.

    A krumplipüré ne legyen túl forró, mert a sütőpor azonnal reakcióba léphet. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd vágd négyzetekre vagy háromszögekre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    5

    Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, és süsd a farlokat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna lesz.

    A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    6

    Tálald melegen vajjal megkenve, vagy akár reggeli kísérőjeként fogyasztva.

    A farl akkor a legfinomabb, ha frissen, melegen tálalod.