Fehércsokoládés gofri fehércsokoládéöntettel és csokoládédarabokkal

Fehércsokoládés Gofri

A fehércsokoládés gofri egy igazán különleges és elegáns változata ennek a klasszikus süteménynek. A fehércsokoládé krémes, lágy íze tökéletesen harmonizál a gofri ropogós textúrájával, így minden falat igazi kényeztetés. A fehércsokoládé eredetileg a 20. század elején jelent meg, és azóta is kedvelt alapanyag a desszertek világában. Ebben a receptben az olvasztott fehércsokoládé és a csokoládédarabok gazdagítják a tésztát, amelyet még finomabbá tesz egy kevés vanília kivonat. Ha szereted az édes és lágy csokoládés édességeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
50 g Fehércsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehércsokoládét apróra vágjuk, hogy sütés közben egyenletesen olvadjon el a tésztában.

    A csokoládét hűtőből kivéve könnyebben lehet aprítani.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat érdemes kissé felverni, hogy jobban elkeveredjenek a többi nedves hozzávalóval.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    5

    Óvatosan forgasd bele az apróra vágott fehércsokoládét, hogy minden falatba jusson belőle.

    A csokoládét óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze túlságosan.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd a sütést, hogy a gofri szép aranybarna legyen.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácson hűtés segít elkerülni, hogy a gofri átázzon a gőztől.

    9

    Tálald frissen fehércsokoládéöntettel meglocsolva, és szórd meg extra fehércsokoládé darabokkal a tetejét.

    A gofrit tálalhatod más öntetekkel, például tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy lekvárral is.