Feijão Tropeiro tofuval, tálalva friss zöldhagymával

Feijão Tropeiro tofuval

A Feijão Tropeiro egy hagyományos brazil étel, amelyet főleg a farmokon készítenek. A fűszeres bab és pörkölt szalonna alapja az ételnek, de mi most egy vegán változatot készítünk tofuval, amely a pörkölt ízvilágát megőrzi. A kukoricaliszt hozzáadásával az étel gazdag és sűrű, míg a friss petrezselyem és zöldhagyma kiemeli az étel frissességét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Száraz fekete bab
200 g Tofu
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
100 g Füstölt pörkölt szalonna (vegetáriánus változatban használhatunk növényi alapú szalonnát)
2 ek. Olívaolaj
50 g Kukorica liszt
1 csokor Petrezselyem
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Paprika
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint, amíg megpuhul.

    A babot érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A tofut vágd kockákra, és egy serpenyőben süsd meg egy evőkanál olívaolajon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A tofu pörkölése segít abban, hogy a kívánt textúrája és íze kialakuljon.

    3

    A szalonnát apróra vágd és pirítsd meg a maradék olívaolajon.

    Ha vegetáriánus változatot készítesz, használj növényi alapú szalonnát.

    4

    A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd, majd add hozzá a serpenyőben a szalonnához és pirítsd meg.

    A hagymák pirítása fokozza az étel ízét és gazdagítja a pörköltet.

    5

    Add hozzá a megfőtt babot és a paprikát, keverd össze, és főzd további 5-10 percig.

    A babot jól összekeverheted a hagymás alapanyagokkal, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    6

    Szórd rá a kukoricalisztet és alaposan keverd el.

    A kukoricaliszt sűríti a keveréket és egy finom ropogós textúrát ad az ételnek.

    7

    Tedd hozzá a sült tofut és petrezselymet, és keverd jól össze.

    A tofu finoman átvette a fűszereket és a petrezselyem friss ízt ad az ételnek.

    8

    Fűszerezd sóval, borssal, és citromlével, majd tálald friss zöldhagymával.

    A citromlé frissítő ízt ad a pörköltnek, ami remekül kiegészíti az ételt.