A fekete babot előző este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha elfelejted beáztatni, a főzési idő kétszer hosszabb lesz.
A babot mindig áztasd be legalább 8 órára, így könnyebben megpuhul és gyorsabban fő.
A füstölt húst vágd kisebb darabokra. Egy nagyobb fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a füstölt húst.
A füstölt hús zsírt is ereszt, ne használj túl sok olajat, csak annyit, amennyi a hús megpirításához szükséges.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágd. Add hozzá a pirított húsokhoz, és pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A fokhagyma gyorsan megéghet, így ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl sokáig, különben keserű lesz!
Tedd hozzá a lecsöpögtetett babot, a babérlevelet, és öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd forrald fel.
A babot ne sózd túl hamar, mert a só megnehezíti a bab puhulását. Később pótolhatod a fűszereket.
Csökkentsd a hőt, és lassú tűzön főzd a feijoadát körülbelül 1,5-2 órán keresztül, amíg a bab teljesen megpuhul.
Ne keverd túl gyakran, mert a bab könnyen széteshet. Ha szükséges, pótold a vizet.
A végén friss citromlével ízesítheted. Tálalás előtt győződj meg arról, hogy a fűszerezés megfelelő.
A friss citromlé ad egy frissítő, savanykás ízt, ami remekül kiegyensúlyozza a füstölt hús gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.