Feijoada tálalva fekete babbal és füstölt hússal

Feijoada füstölt húsokkal

A feijoada a brazil konyha legismertebb étele, amely a rabszolga idők óta az ország szívében él. A recept eredetileg a rabszolgák által használt, egyszerű alapanyagokból született, mint a füstölt húsok és a fekete bab. Idővel azonban a feijoada a társadalom minden rétegében népszerűvé vált. Az étel a brazil kultúrában nemcsak egy étkezés, hanem társadalmi esemény is, gyakran családi vagy baráti összejöveteleken fogyasztják. A húsos, füstölt ízek és a gazdag fekete bab kombinációja különleges élményt nyújt, amely bármelyik étkezést igazi ünneppé varázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Füstölt hús
500 g Fekete bab
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 db Babérlevél
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 l Víz
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot előző este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha elfelejted beáztatni, a főzési idő kétszer hosszabb lesz.

    A babot mindig áztasd be legalább 8 órára, így könnyebben megpuhul és gyorsabban fő.

    2

    A füstölt húst vágd kisebb darabokra. Egy nagyobb fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a füstölt húst.

    A füstölt hús zsírt is ereszt, ne használj túl sok olajat, csak annyit, amennyi a hús megpirításához szükséges.

    3

    A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágd. Add hozzá a pirított húsokhoz, és pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, így ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl sokáig, különben keserű lesz!

    4

    Tedd hozzá a lecsöpögtetett babot, a babérlevelet, és öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd forrald fel.

    A babot ne sózd túl hamar, mert a só megnehezíti a bab puhulását. Később pótolhatod a fűszereket.

    5

    Csökkentsd a hőt, és lassú tűzön főzd a feijoadát körülbelül 1,5-2 órán keresztül, amíg a bab teljesen megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran, mert a bab könnyen széteshet. Ha szükséges, pótold a vizet.

    6

    A végén friss citromlével ízesítheted. Tálalás előtt győződj meg arról, hogy a fűszerezés megfelelő.

    A friss citromlé ad egy frissítő, savanykás ízt, ami remekül kiegyensúlyozza a füstölt hús gazdag ízét.