A fekete babot egy éjszakára áztasd be, majd a következő napon öblítsd le és főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 45-60 percig.
A bab áztatása segít csökkenteni a főzési időt és megkönnyíti az emésztést.
A füstölt sertéshúst és a csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy nagy fazékba a főtt babhoz.
Ha szeretnéd, a füstölt húsokat is előző nap beáztathatod, hogy még ízesebb legyen az étel.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a zöld chilit és egy csipet sót, majd tedd a húsokhoz a fazékba.
A pirított hagyma és fokhagyma intenzívebbé teszi az ízeket, és kiemeli a húsok aromáit.
A fazékban lévő húst és babot főzd tovább alacsony lángon, amíg minden hozzávaló teljesen összeér, körülbelül 40-50 percig. Keverd meg időnként, hogy ne ragadjon le.
A főzés közben ne nyisd túl gyakran a fazekat, hogy megőrizd az étel gazdag ízét.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy-egy csipetnyi sóval és borssal ízesítheted. A friss citrom levét is facsard rá, hogy még frissebb ízt kapjon.
A koriander és a citrom frissessége szépen kiegészíti az étel gazdag, füstös ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.