Feijoada gluténmentes, tálalva friss korianderrel és citrommal

Feijoada gluténmentes

A Feijoada az egyik legismertebb étel Brazíliában, és egy igazi hagyományos étkezés. Eredetileg füstölt húsokkal, sertéshússal és fekete babbal készítették, és gyakran színes zöldségekkel tálalják. A gluténmentes változata ugyanazt a gazdag ízvilágot hozza, de anélkül, hogy glutént tartalmazna. Az étel elkészítése egyszerű, de nagyon tápláló, és ideális választás egy kiadós étkezéshez, amely igazi brazil hangulatot hoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt sertéshús (például füstölt tarja)
300 g Csont nélküli csirkehús
250 g Száraz fekete bab
1 l Víz
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Lágy olívaolaj
1 db Zöld chili
1 tk. Friss koriander
1 db Lemon
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot egy éjszakára áztasd be, majd a következő napon öblítsd le és főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 45-60 percig.

    A bab áztatása segít csökkenteni a főzési időt és megkönnyíti az emésztést.

    2

    A füstölt sertéshúst és a csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy nagy fazékba a főtt babhoz.

    Ha szeretnéd, a füstölt húsokat is előző nap beáztathatod, hogy még ízesebb legyen az étel.

    3

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a zöld chilit és egy csipet sót, majd tedd a húsokhoz a fazékba.

    A pirított hagyma és fokhagyma intenzívebbé teszi az ízeket, és kiemeli a húsok aromáit.

    4

    A fazékban lévő húst és babot főzd tovább alacsony lángon, amíg minden hozzávaló teljesen összeér, körülbelül 40-50 percig. Keverd meg időnként, hogy ne ragadjon le.

    A főzés közben ne nyisd túl gyakran a fazekat, hogy megőrizd az étel gazdag ízét.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy-egy csipetnyi sóval és borssal ízesítheted. A friss citrom levét is facsard rá, hogy még frissebb ízt kapjon.

    A koriander és a citrom frissessége szépen kiegészíti az étel gazdag, füstös ízét.