Feijoada sózott marhahússal tálalva friss petrezselyemmel és rizs körettel

Feijoada sózott marhahússal

A feijoada Brazíliában született, és a 16. században vált a helyi konyha egyik legfontosabb ételévé. Az étel eredetileg a rabszolgák étkezése volt, akik a maradék húsokat és babot használták fel egy laktató étel elkészítéséhez. Az idő múlásával a feijoada a brazil kultúra szerves részévé vált, és most már a családi összejöveteleken és ünnepeken is elengedhetetlen étel. A füstölt kolbász, a sózott marhahús és a bab tökéletes harmóniát alkot, amit a lassú főzésnek köszönhetően még gazdagabbá válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Fekete bab
200 g Sózott marhahús
150 g Füstölt kolbász
100 g Bacon
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Lágy zöldpaprika
2 db Paradicsom
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
1.5 l Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot egy éjszakán át áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Másnap öntsd le, és tedd félre.

    Az áztatás segít abban, hogy a bab könnyebben megfőjön és ne legyen kemény a végén.

    2

    A sózott marhahúst és a füstölt kolbászt vágd kisebb darabokra. A bacont is aprítsd fel. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd.

    A füstölt kolbász különleges ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki, ha szeretnéd igazán autentikus ízt kapni.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne égjen meg és keseredjen el!

    4

    Ezután add hozzá a bacont, a sózott marhahúst, a füstölt kolbászt és párold őket 5-7 percig, amíg a húsok kissé megpirulnak.

    A húsok pirítása előtt ne sózd meg, mert a sózott húsok elegendő sós ízt adnak.

    5

    Hozzáadhatod a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd főzd további 5 percig.

    A zöldpaprika és a paradicsom frissességet ad az ételnek, így ne hagyd ki!

    6

    Öntsd hozzá a babot, a babérlevelet, sót és borsot. Adj hozzá 1,5 liter vizet, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt és főzd lassú tűzön körülbelül 1,5-2 órán keresztül, amíg a bab és a húsok teljesen megpuhulnak.

    Ne gyorsítsd fel a főzést magas hőfokon, mert így a bab nem fő meg megfelelően, és a hús sem lesz elég puha.

    7

    Tálald a feijoada-t friss petrezselyemmel díszítve, és ízlés szerint fogyaszd köretként rizs vagy saláta mellé.

    A feijoada-t legjobban rizzsel vagy egy könnyű zöldsalátával tálalhatod. A friss petrezselyem segít frissé tenni a gazdag ízvilágot.