BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
A fekete babot szƱrd le Ă©s öblĂtsd ĂĄt hideg vĂzzel, majd villĂĄval vagy burgonyanyomĂłval pĂ©pesĂtsd egy nagy tĂĄlban. Nem kell teljesen pĂ©pesĂteni, maradhatnak benne kisebb darabok a jobb textĂșra Ă©rdekĂ©ben.
A babot alaposan csepegtesd le, hogy a burger ne legyen tĂșl nedves. Ha tĂșl lĂĄgynak talĂĄlod a masszĂĄt, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s zsemlemorzsĂĄt vagy zabpelyhet.
A vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂtsd finomra, majd a paprikĂĄval egyĂŒtt pirĂtsd meg egy evĆkanĂĄl olĂvaolajon egy serpenyĆben, amĂg megpuhulnak Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdnak.
HasznĂĄlhatsz bĂĄrmilyen szĂnƱ paprikĂĄt, a lĂ©nyeg, hogy puhĂĄra pĂĄrold.
A pirĂtott hagymĂĄs keverĂ©ket add a pĂ©pesĂtett babhoz. SzĂłrd bele a zabpelyhet, zsemlemorzsĂĄt, a fĂŒstölt paprikĂĄt, kömĂ©nymagot, sĂłt Ă©s borsot.
A fĂŒstölt paprika helyett hasznĂĄlhatsz chiliport is, ha szereted a csĂpĆset.
Ăsd bele a tojĂĄst, majd alaposan keverd össze az egĂ©szet, hogy jĂłl formĂĄzhatĂł masszĂĄt kapj. Ha tĂșl lĂĄgy, adhatsz hozzĂĄ mĂ©g egy kis zsemlemorzsĂĄt.
A tojĂĄs segĂt összetartani a masszĂĄt. VegĂĄn verziĂłhoz hasznĂĄlhatsz lenmaglisztbĆl Ă©s vĂzbĆl kĂ©szĂŒlt 'tojĂĄst' (1 evĆkanĂĄl lenmagliszt + 3 evĆkanĂĄl vĂz).
Nedves kĂ©zzel formĂĄzz 4 egyforma mĂ©retƱ pogĂĄcsĂĄt a masszĂĄbĂłl, majd tedd Ćket egy tĂĄlcĂĄra, Ă©s hagyd ĂĄllni a hƱtĆben 30 percig, hogy szilĂĄrdabbĂĄ vĂĄljanak.
A nedves kéz megakadålyozza, hogy a massza råragadjon a kezedre.
Egy serpenyĆben hevĂts fel egy evĆkanĂĄl olĂvaolajat, majd sĂŒsd a babpogĂĄcsĂĄkat közepes lĂĄngon oldalankĂ©nt kb. 4-5 percig, amĂg aranybarnĂĄra pirulnak.
A pogĂĄcsĂĄkat Ăłvatosan fordĂtsd meg, hogy ne essenek szĂ©t.
A hamburgerzsemlĂ©ket vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s pirĂtsd meg Ćket szĂĄraz serpenyĆben vagy sĂŒtĆben, hogy kissĂ© ropogĂłsak legyenek.
A zsemlĂ©ket ne pirĂtsd tĂșl, mert akkor nehĂ©z lesz harapni. A pirĂtĂĄs segĂt, hogy ne ĂĄzzanak el a feltĂ©tektĆl.
ĂllĂtsd össze a burgert: helyezz egy salĂĄtalevelet a pirĂtott zsemle alsĂł felĂ©re, majd tegyĂ©l rĂĄ egy babpogĂĄcsĂĄt. Helyezz rĂĄ egy szelet paradicsomot, majd kanalazz rĂĄ egy kis mustĂĄrt Ă©s ketchupot.
KĂ©szĂthetsz hozzĂĄ avokĂĄdĂłkrĂ©met vagy csĂpĆs szĂłszt is.
Helyezd rĂĄ a zsemle tetejĂ©t, Ă©s tĂĄlald azonnal. KöretkĂ©nt sĂŒlt krumplit vagy friss salĂĄtĂĄt kĂnĂĄlhatsz mellĂ©.
A burgert kĂnĂĄlhatod kĂŒlönfĂ©le szĂłszokkal, mint pĂ©ldĂĄul vegĂĄn majonĂ©z, ketchup, mustĂĄr vagy csĂpĆs szĂłsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.