Friss fekete szezámos bingsu, egy tökéletes nyári desszert

Fekete szezámos bingsu

A bingsu egy hagyományos koreai édesség, amelyet a nyári hónapokban fogyasztanak, és a különféle ízek és textúrák keveréke teszi igazán különlegessé. A fekete szezám hozzáadása pedig egy gazdag ízt ad, amely tökéletes a szezámmag és a csokoládé édességével kombinálva.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Jégkockák
2 ek. Édesített kondenzált tej
1 ek. Fekete szezámmag
2 ek. Szezámmag püré
50 ml Tej
30 g Jó minőségű csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze a jeget apró kockákra vagy használj jégdaráló gépet.

    A legfinomabb bingsuhoz a jeget lehetőleg apró, durva darabokra törd, így lesz könnyen kanalazható.

    2

    Keverd össze az édesített kondenzált tejet a tejjel, hogy egy sima keveréket kapj.

    Az édesített tej könnyen beszívja a jeget, így édesebb ízt biztosít.

    3

    A fekete szezámmagot pürésítsd, hogy egy krémes textúrát kapj.

    Használhatsz szezámpürét is, ha nincs időd őrölni a szezámmagot.

    4

    A csokoládét apróra vágd, majd olvaszd fel gőz felett, hogy folyékony csokoládét kapj.

    5

    A jégkockákat tálkákba helyezd, majd öntsd rá a szezámmag pürét, a tej-kondenzált tej keveréket és a felolvasztott csokoládét.

    A csokoládét locsold a tetejére, hogy szép csíkokat hagyjon.

    6

    Végül szórd meg a fekete szezámmaggal és tálald azonnal.