Fenyőrügyes cider pohárban tálalva

Fenyőrügyes cider

A fenyőrügyes cider egy igazán természetközeli ital, amely a friss fenyőrügyek jellegzetes aromáját ötvözi az almás cider melegítő édességével. Ez az ital nemcsak ízletes, hanem különleges élményt nyújt a hideg téli estéken. A citromlé és a vanília finom harmóniát teremt, míg a rozmaringág és a tejszínhab díszítésként nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem tovább gazdagítja az ízvilágot is. Tökéletes választás egy csendes este kiegészítőjeként vagy egy ünnepi vacsora részeként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
20 g Friss fenyőrügy
30 g Méz
20 ml Citromlé
1 db Fahéj rúd
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszínhab
1 db Friss rozmaringág

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ügyelj rá, hogy a cider ne forrjon fel, csak melegedjen át.

    2

    Add hozzá a friss fenyőrügyeket, a fahéjrudat és a citromlevet. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.

    A fenyőrügyek mennyiségével óvatosan bánj, mert intenzív ízük van. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, majd szükség esetén adj hozzá többet.

    3

    Keverd hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan dolgozd össze az italt.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is, de akkor csökkentsd a méz mennyiségét, hogy ne legyen túl édes az ital.

    4

    Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben az ízek tovább keverednek.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a cider-t, mert könnyen felforrhat.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fenyőrügyeket és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.

    A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd az összes szilárd részt.

    6

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss rozmaringággal a különleges megjelenés érdekében.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt fújd a cider tetejére, hogy ne essen össze.