Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ügyelj rá, hogy a cider ne forrjon fel, csak melegedjen át.
Add hozzá a friss fenyőrügyeket, a fahéjrudat és a citromlevet. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.
A fenyőrügyek mennyiségével óvatosan bánj, mert intenzív ízük van. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, majd szükség esetén adj hozzá többet.
Keverd hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan dolgozd össze az italt.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is, de akkor csökkentsd a méz mennyiségét, hogy ne legyen túl édes az ital.
Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben az ízek tovább keverednek.
Ne hagyd felügyelet nélkül a cider-t, mert könnyen felforrhat.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fenyőrügyeket és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd az összes szilárd részt.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss rozmaringággal a különleges megjelenés érdekében.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt fújd a cider tetejére, hogy ne essen össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.